Kalashnikov

11:02 7/7/2017 - Πηγή: efsyn
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Goran Bregovic - Kalashnikov - Primo Maggio 2015 Video of Goran Bregovic - Kalashnikov - Primo Maggio 2015 07.07.2017, 10:35

Ηρθαμε σε επαφή με τη μουσική του το 1988, όταν είδαμε την εμβληματική ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα «Ο καιρός των Τσιγγάνων» και ήταν έρωτας με το πρώτο άκουσμα.

Ακολούθησαν τα σάουντρακ για τα «Arizona dream», «Underground», «Βασίλισσα Μαργκό», που τον έβαλαν για τα καλά στις καρδιές μας.

Συνεργάστηκε με Ελληνες

καλλιτέχνες (Γιώργος Νταλάρας, Αλκηστις Πρωτοψάλτη κ.ά.) και μας επισκέφτηκε αρκετές φορές για να δώσει συναυλίες στη χώρα μας, τόσο που να τον θεωρούμε πια δικό μας άνθρωπο.

Κρατάω ως ακριβή ανάμνηση τη συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς σ' ένα κατάμεστο Ηρώδειο το 1995. Η συναυλία διακόπηκε για περίπου μία ώρα, γιατί έβρεχε για τα καλά. Ανοίξαμε ομπρέλες και σχεδόν κανείς από τους θεατές δεν κουνήθηκε από τη θέση του.

Οταν η βροχή σταμάτησε, η συναυλία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από έναν κατασυγκινημένο, από την υπομονή μας και την επιθυμία μας, Μπρέγκοβιτς.

Θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε και πάλι από κοντά, στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων, σε ένα live που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς σε αυτό θα συμμετέχει και ο Πετρολούκας Χαλκιάς.

Δώρα Σελλά

Keywords
Τυχαία Θέματα