I don't like Mondays

11:40 8/1/2018 - Πηγή: efsyn
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ The Boomtown Rats - I Don't Like Mondays Video of The Boomtown Rats - I Don't Like Mondays 08.01.2018, 10:06

Όχι το τραγούδι δεν γράφτηκε από τον Bob Geldof, τον επικεφαλής της ιρλανδέζικης μπάντας The Boomtown Rats, για να εκφράσει τη... δυσανεξία που νιώθουμε όλοι όσοι σπουδάζουμε ή εργαζόμαστε για το ξεκίνημα της εβδομάδας.

Πηγή έμπνευσης για τον Ιρλανδό καλλιτέχνη στάθηκε ένα τραγικό γεγονός που συνέβη στην Καλιφόρνια τον Ιανουάριο του 1979, όταν η 16χρονη

Brenda Ann Spencer, που όπως αποκάλυψε 20 χρόνια αργότερα κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πατέρα της, πυροβόλησε πολλές φορές από το μπαλκόνι του σπιτιού της προς το Δημοτικό που βρισκόταν απέναντι από αυτό, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων, σκοτώνοντας 2 ενήλικους και τραυματίζοντας 8 μαθητές. Όταν ρωτήθηκε από αστυνομικούς και δημοσιογράφους γιατί το έκανε, απάντησε: «Δεν μου αρέσουν οι Δευτέρες. Ζωντάνεψε λίγο η μέρα».

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1979 και έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία στη Βρετανία, ενώ δεν συνέβη το ίδιο στις ΗΠΑ. Η Spencer καταδικάστηκε σε ισόβια και παραμένει στη φυλακή, καθώς όλες οι αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει καταθέσει μέχρι τώρα απορρίφθηκαν.

Δώρα Σελλά

Keywords
Τυχαία Θέματα