Υπόθεση Λιγνάδη: Η ΝΔ αντεπιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ

Από την ώρα που μετά από δύο εβδομάδες αμηχανίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να “αδειάσει” το Δημήτρη Λιγνάδη, Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία έχουν βγει στην αντεπίθεση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να ζητά την παραίτηση Μενδώνη.

Όπως όμως έχει γράψει το News24/7, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν εξετάζει το ενδεχόμενο καρατόμησης της υπουργού Πολιτισμού, η οποία

άλλωστε στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής κινήθηκε κατ εντολήν του Μαξίμου, έστω και εάν οι χειρισμοί της κάθε άλλο παρά επιτυχημένοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Το Μαξίμου πλέον εστιάζει στη θεσμική αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης, ιδίως των ανηλίκων, και παραπέμπει στη Δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η ΝΔ αρνείται δε μετά βδελυγμίας τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη, με το επιχείρημα πως από την ώρα που υπήρξε η πρώτη δημοσιοποιημένη καταγγελία κατά Λιγνάδη, έγινε αμέσως δεκτή η παραίτηση του. Και προσπερνά βέβαια διακριτικά το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτισμού αρχικά εμμέσως υπερασπίστηκε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, επικαλούμενο ότι δεν υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες κακοποίησης- μέχρι την περασμένη Παρασκευή.

Στο Μαξίμου και το Μοσχάτο βάζουν ταυτόχρονα στο μικροσκόπιο δηλώσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέσων και δημοσιογράφων φιλικών προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Καταγγέλλουν δε ως χυδαιότητες, τις υπόνοιες ορισμένων για κύκλωμα παιδεραστίας που “άγγιζε” το Μαξίμου. Θεωρούν άλλωστε ότι η πλειοψηφία των πολιτών ενοχλείται από την κομματικοποίηση και εργαλειοποίηση της υπόθεσης βιασμού ανηλίκων, την οποία όπως υποστηρίζουν επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δια της υπουργού Πολιτισμού εξάλλου από τη στιγμή που η κυβέρνηση άλλαξε ρότα στο χειρισμό του θέματος, επικαλέστηκε φωτογραφήσεις και συνεργασίες του κ. Λιγνάδη με πρόσωπα από το χώρο της αριστεράς στο παρελθόν, θέλοντας να υποστηρίξει έτσι εμμέσως πλην σαφώς ότι ή ουδείς γνώριζε την πραγματικότητα για τον σκηνοθέτη και ηθοποιό ή πως έφταιγε εξίσου και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές από τον καλλιτεχνικό χώρο που ζητούν την παραίτηση Μενδώνη, φέρνει όμως σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία επί του παρόντος αγνοεί τις σχετικές αντιδράσεις. Η κυβέρνηση δεν απάντησε ούτε στην ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΗ και την κατηγορία για “εκκωφαντική σιωπή” και απόπειρα αποπροσανατολισμού.

Τα στελέχη της ΝΔ εν τω μεταξύ διακινούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #ΣΥΡΙΖΑ_Βουρκος το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις ποινές για παιδεραστία με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, αλλά και ότι διατέλεσε υπουργός της “πρώτης φορά Αριστερά” ο Παύλος Χαϊκάλης, καθώς και την τοποθέτηση του Γιώργου Κιμούλη στην επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, απαντώντας έτσι ουσιαστικά με κομματικοποίηση στην κομματικοποίηση της συζήτησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα