Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού την Δευτέρα με βροχές και χιόνια

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη Δευτέρα με έντονες βροχοπτώσεις και χιόνια σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές ενώ βαθμιαία θα ενισχυθούν και οι άνεμοι στα πελάγη. Ήδη η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το Σάββατο.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στα νότια τμήματα του Ιονίου έχει δημιουργηθεί

ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται ανατολικά και έχει προκαλέσει τη μεταβολή του καιρού.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται καλύτερα το σύστημα αυτό το οποίο αρχικά θα δώσει βροχές και καταιγίδες από τα νοτιοδυτικά που θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη σχεδόν τη χώρα και θα χιονίσει αρχικά στα ορεινά και αργότερα και σε ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυκλωνικοί 5-6 και τοπικά 7 μπ ακολουθώντας την κίνηση του χαμηλού με τάση σημαντικής ενίσχυσης το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις που το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μπ με τάση ενίσχυσης και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά ημιορεινά (500μ). Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ξέρετε ότι: Στις 31 Δεκεμβρίου του 2008 είχαμε -18 βαθμούς ελάχιστη θερμοκρασία στη Πτολεμαΐδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα