Βαρουφάκης: Συζήτηση για συμμαχίες χωρίς συμφωνία σε προγραμματικές θέσεις δεν κάνουμε

Για την προοπτική του κόμματός του και για την ταινία του Γαβρά μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 και πρώην υπουργός στον Νews24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: "Είμαστε περήφανοι που είναι μαζί μας η Σοφία Σακοράφα, έχει μια μακρά πορεία εντιμότητας, μαχητικότητας και ειλικρίνειας. Είναι μέλος του κόμματός μας πλέον και ξεχυνόμαστε μαζί στον αγώνα για τις

εθνικές και τις ευρωεκλογές. Θα δουλέψει σε όποιο μετερίζι η ίδια νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα, πάντα μετά από αποφάσεις που θα παρθούν συλλογικά στο κόμμα μας. Θα κατέβουμε με πλήρη ψηφοδέλτια τόσο στις εθνικές όσο και στις ευρωεκλογές. Εχω αποδεχτεί την τιμητική πρόταση να είμαι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου στο αδελφό μας κόμμα στη Γερμανία αλλά εάν εκλεγώ θα παραδώσω την έδρα, το έχω ήδη ξεκαθαρίσει, γιατί εγώ θα ηγηθώ του εθνικού μας ψηφοδελτίου. Δεν μιλάμε για κοινή κάθοδο στις εκλογές με άλλα κόμματα αλλά έχει σημασία να συζητήσουμε για το τι πρέπει να γίνει, πχ για τα κόκκινα δάνεια. Έχουμε καταθέσει λεπτομερειακό πρόγραμμα. Οι πολίτες έχουν κουραστεί με τα κόμματα, θέλουν να ξέρουν τι πρέπει να γίνει. Συζήτηση για συμμαχίες χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία σε προγραμματικές θέσεις δεν κάνουμε.

Για την ταινία του Κ. Γαβρά είπε τα εξής: "Συνεργαζόμαστε με τον Κώστα Γαβρά εδώ και τρία χρόνια για την ταινία που θα βασίζεται στο βιβλίο μου "Αήττητοι ηττημένοι". Ο ίδιος μου είπε ότι θέλει αυτή να είναι η τελευταία του ταινία. Ηρθε στην Αθήνα, είδε τα στοιχεία που του παρουσίασα, τρόμαξε με αυτά που είδε, έχει σπουδάσει τα γεγονότα του 2015, αυτά τα τρία χρόνια έχει δουλέψει πάρα πολύ και συστηματικά, με εντυπωσιακό τρόπο. Έπαθα σοκ όταν μου απευθύνθηκε πρώτη φορά, νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, είχα φυσικά δει όλες τις ταινίες του, ήξερα πόσο σπουδαίος είναι. Η παραγωγός της ταινίας είναι η Μισέλ Γαβράς, η σύζυγός του και όπως όλες οι ταινίες του θα είναι διεθνής παραγωγή. Το σενάριο που έχει γράψει ο Γαβράς και έχει ολοκληρωθεί είναι εκπληκτικό. Δεν γνωρίζω αν θα είναι ο Στάνκογλου που θα με υποδυθεί. Δεν μετέχω σε συζητήσεις για το καλλιτεχνικό κομμάτι. Προφανώς και θα είναι μια βαθιά πολιτική ταινία με ιστορική αξία όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη".

Keywords
Τυχαία Θέματα