Τσακαλώτος: "Ίσως να ήταν λάθος αυτό που είπα για το video Κασσελάκη"

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Open ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι "ίσως ήταν λάθος" η ενέργειά του να ζητήσει συγγνώμη για λογαριασμό όλου του ΣΥΡΙΖΑ για το video του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο.

Αναλυτικά ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος επεσήμανε: "Νομίζω πως είμαστε ένα ενιαίο κόμμα, δεν είμαστε αντίπαλοι για αυτό εγώ ήμουν εναντίον του debate με τους όρους που γίνεται γιατί είναι για αντιπαράθεση, δεν είναι για

συζήτηση. Προφανώς υπάρχουν διαφορές γιατί αλλιώς θα υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος αλλά δεν θα το έβαζα πως είναι το κυρίαρχο.

Προφανώς έχω εγώ κάποια πράγματα που θεωρώ πως πρέπει να έχουμε πιο καθαρή ταυτότητα για τις αξίες και τις αναλύσεις της Αριστεράς. Νομίζω πως μετά την πανδημία, την χρηματοπιστωτική κρίση, την ενεργειακή και την κλιματική κρίση φαίνεται πως αξίες όπως της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας έχουν ανεβεί, αρκεί να τις μετατρέπουμε σε πολιτικές που απαντάνε στο επίκεντρο των προβλημάτων. Χρειάζεται αυτή η ταυτότητα».

Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη για όλο το κόμμα για τo video Κασσελάκη. Ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό Αλλά εάν δεν ήμουν πολιτικός και δεν ήμουν καθηγητής θα έλεγα σε κάποιους να κάνουν ένα διδακτορικό για την καμπάνια. Και θα τους ρωτήσω. Πόσο ποσοστό της καμπάνιας τω 5 υποψηφίων είχε προγραμματική χροιά; Πόσο είχε κριτική για τους άλλους; Πόσο ποσοστό είχε άμεση ή έμμεση κριτική για τους άλλους; Όταν διαβάζω στις εφημερίδες σήμερα «εμφύλιο, νευρική κρίση, τα μαχαίρια βγήκαν», τα στοιχεία αυτών των διδακτορικών δεν θα επιβεβαιώνανε τις επικεφαλίδες. Αν δείτε τις δηλώσεις και τα άρθρα που έχουν γράψει οι πέντε υποψήφιοι θα δείτε πως η κριτική μπορεί να είναι 1%, 1,5%».

Για την επόμενη ημέρα των καταστροφών της Θεσσαλίας, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε: "Πρέπει να υπάρχει ένα αναπτυξιακό κράτος, που επενδύει που σχεδιάζει. Τώρα στη Θεσσαλία δεν είναι μόνο να γίνει αποκατάσταση. Πρέπει να μπουν μεγάλα ερωτήματα. Τα έργα που υπήρχαν είναι τα σωστά ή πρέπει να πάμε σε άλλα; Ο αγροτικός τομέας θα συνεχίσει με το βαμβάκι ή το καλαμπόκι έχουμε στρατηγική να αλλάξει η παραγωγής;».

"Δεν συμφωνώ με το δόγμα ένας αποφασίζει. Ούτε για το κόμμα μου, ούτε για την κυβέρνηση. Εάν γίνω πρωθυπουργός εγώ, αφού γίνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχω το μοντέλο που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα έχω τη ΕΡΤ, την ΕΥΠ, δεν θα βάζω άλλους υπουργούς να ελέγχουν τους υπουργούς. Θα δουλεύει το υπουργικό συμβούλιο και θα σχεδιάζει. Η πολιτική είναι επιλογές. Όποιος έχει πολλές προτεραιότητες, στο τέλος δεν έχει καμία".

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσακαλώτος, Ίσως, Κασσελάκη,tsakalotos, isos, kasselaki