Σικάγο: Αστυνομικοί έβαλαν χειροπέδες σε δεκάχρονο

Βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε έναν δεκάχρονο αφροαμερικανό, έχει φέρει σε αμηχανία την αστυνομία του Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο το βράδυ της Παρασκευής, δείχνει δύο αστυνομικούς να ανακρίνουν τον δεκάχρονο Μάικλ Τόμας Τζούνιορ, ο οποίος τρέμει από τον φόβο του, και να τον ρωτούν σχετικά με ένα όπλο.

Όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, εκείνη την ημέρα είχαν δεχτεί κλήσεις για ένα αγόρι 10-12 ετών, που κυκλοφορούσε με όπλο στην περιοχή. Επίσης, ισχυρίζονται

πως ο δεκάχρονος Μάικλ άρχισε να τρέχει, μόλις τον πλησίασαν.

Ο θείος του δεκάχρονου, Βίκτωρ, ο οποίος βρέθηκε στη σκηνή ακούγεται στο βίντεο να ρωτάει τους αστυνομικούς γιατί ο ανιψιός του φοράει χειροπέδες. Η γιαγιά του μικρού, επίσης βρέθηκε στο σημείο και ρωτούσε σχετικά τους αστυνομικούς:

"Βλέπετε ότι δεν έχει όπλο. Δεν έχετε τίποτε εναντίον του. Βγάλτε του τις χειροπέδες", ακούγεται η γυναίκα να λέει.

Δεκαπέντε λεπτά μετά, οι αστυνομικοί έβγαλαν τις χειροπέδες από το δεκάχρονο αγόρι, ενώ η μητέρα του, Σταρρ Ράμσευ, θέλει απαντήσεις για το περιστατικό.

"Θέλω απαντήσεις. Φαίνεται πως δεν είναι καν έφηβος. Πώς βάζεις χειροπέδες σε έναν δεκάχρονο; Έχει πάρει την τρομάρα της ζωής του".

Keywords
Τυχαία Θέματα