Ψυχούλη: Ο Κωστόπουλος μας βλάχεψε - Προσπαθούμε να ξεβλαχέψουμε ρωτώντας πόσο κάνουν τα μαρούλια στη λαϊκή

Συνέντευξη στο περιοδικό Downtown, που σημειωτέον κάποτε άνηκε στην IMAKO του Πέτρου Κωστόπουλου, έδωσε η κριτικός γεύσης Ελένη Ψυχούλη που "πέταξε το καρφάκι" της για τον πρώην εκδότη.

Η κριτής του Master Chef Junior αναφέρθηκε στην χρυσή εποχή του Lifestyle, η οποία κατά την γνώμη της διήρκεσε από το 2001 ως το 2011. Όπως λέει δούλευε σαν

μηχανή, γράφοντας ασταμάτητα και για διάφορα θέματα. «Πολλά λεφτά δεν έβγαλα. Έβγαλα όμως λεφτά της αξιοπρέπειας. Να μη χρωστάω, να πληρώνω την εφορία μου, τις απαιτήσεις του κράτους, το κινητό μου, τον ΟΤΕ και να ανακαινίσω και δύο σπίτια. Δεν έχω κάνει κάτι extreme. Δεν έχω καν αυτοκίνητο» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα όμως, σημειώνει πως τότε ξόδευε ολόκληρο τον μισθό της σε ρούχα. «Μπορεί να έπαιρνα τον μισθό μου, να έβαζα στην άκρη το νοίκι και όλα τα υπόλοιπα να τα ξόδευα για να αγοράσω ένα παπούτσι, μια τσάντα. Δεν με ενδιέφερε πώς θα βγει ο μήνας. Τρώγαμε τσάμπα, στα κλαμπ μπαίναμε τσάμπα, ναρκωτικά δεν έπαιρνα, ποτά δεν έπινα, οπότε τα έτρωγα στα ρούχα. Βέβαια, θεωρούσα πολύ ηλίθιο να αγοράζω μάρκες» αναφέρει.

Γιατί αυτό είναι πολιτισμός, το μαρούλι στη λαϊκή

Εκείνο όμως που μάλλον προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η αναφορά της στην περίφημη πλέον φράση του Πέτρου Κωστόπουλου, πως «ξεβλάχεψε την Ελλάδα». «Ο Κωστόπουλος μας βλάχεψε και τώρα προσπαθούμε να ξεβλαχέψουμε ρωτώντας πόσο κάνουν τα μαρούλια στη λαϊκή. Γιατί αυτό είναι πολιτισμός, το μαρούλι στη λαϊκή» σχολίασε δηκτικά ενώ διαφώνησε και με την θεωρία πως τα περιοδικά μπορούσαν να επηρεάσουν τη νοοτροπία των Ελλήνων. «Τα περιοδικά λειτούργησαν ως εξής: οι νεόπλουτοι εκείνης της εποχής, που σήμερα δεν ξέρεις πώς και αν ζουν ή αν είναι φυλακή, βρέθηκαν ξαφνικά σε ένα πρωτοσέλιδο το οποίο δεν μπορούσαν να στηρίξουν. Άρα έπρεπε να έχουν κάποιον να τους πει πώς θα ντυθούν, πώς θα μιλήσουν, τι παπούτσια θα φορέσουν, πού θα στείλουν τα παιδιά τους» σημειώνει.

Οι νεόπλουτοι εκείνης της εποχής έπρεπε να έχουν κάποιον να τους πει πώς θα ντυθούν, πώς θα μιλήσουν, τι παπούτσια θα φορέσουν, πού θα στείλουν τα παιδιά τους

Όπως λέει, «κάτω από αυτούς, όλοι εμείς, εννοείται ότι τα διαβάζαμε αυτά, τα φαντασιωνόμασταν, παραμυθιαζόμασταν, αλλά χωρίς κάποια άλλη επιρροή. Μην τρελαθούμε κιόλας»

Να θυμίσουμε πως την περίφημη ατάκα είχε αναφέρει ο Πέτρος Κωστόπουλος στην μεσημεριανή εκπομπή του Epsilon, «Αποκαλυτπικά» τον περασμένο Απρίλιο, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. "Έκανα μόνο καλό. Εγώ πιστεύω ότι ξεβλάχεψα σε μεγάλο βαθμό, ξεβλάχεψα ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, το οποίο εκείνη τη στιγμή έψαχνε την Ευρώπη" είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα