Πελέ: Θρήνος στη Βραζιλία - Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Η Βραζιλία θρηνεί. Ο Πελέ έφυγε από τη ζωή το βράδυ την Πέμπτη (29/12) σε ηλικία 82 ετών με την είδηση να σκορπίζει θλίψη σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο και να βυθίζει στο πένθος την οικογένειά του, τους Βραζιλιάνους και τους οπαδούς της Σάντος,

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας σε επίσημη ανακοίνωσή της, κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης (29/12) τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε η χώρα, ενώ η οικογένειά του ζήτησε από τη διοίκηση της Σάντος να μεταφερθεί η σορός του

στο
Vila Belmiro, την έδρα της βραζιλιάνικης ομάδας όπου μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής ο θρυλικός άσος.

Η σορός του Πελέ αναμένεται να μεταφερθεί από το νοσοκομείο Άλμπερτ Άινσταϊν στο Vila Belmiro και να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το πρώι της Δευτέρας (02/01), στις 10 (ώρα Βραζιλίας), ενώ θα παραμείνει στο γήπεδο της Σάντος για μία ημέρα.

Φορώντας φανέλες της αγαπημένης τους ομάδας και στις οποίες είχε υπογράψει πάνω ο Πελέ, φίλαθλοι και οπαδοί της Σάντος άρχισαν να συρρέουν στο Vila Belmiro, το γήπεδο όπου ο "θεός του ποδοσφαίρου" έγραψε ιστορία, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο τους Πελέ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που "λυγίζουν" και ξεσπούν σε δάκρυα αποχαιρετώντας τον Βραζιλιάνο θρύλο.

Το άγαλμα μάλιστα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο φωτίτηκε με τα χρώματα της εθνικής σημαίας της Βραζιλίας για να τιμήσει τον Έντσον Αράντε ντο Νασιμέντο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πελέ, Θρήνος, Βραζιλία - Κηρύχθηκε,pele, thrinos, vrazilia - kirychthike