Ο performer που πήρε το νόμο στα χέρια του

Η Εβδομάδα των Παθών ξεκίνησε πρόωρα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Τον πρωθυπουργό, μάλιστα, τον βρήκε στην Καλαμάτα απ’ όπου και υπό μορφή «τραγικού στοχασμού» προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι σοβαρές καταγγελίες του Ευάγγελου Μαρινάκη. Παιχνίδια εξουσίας θα πείτε, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί πρωτοφανές γεγονός ένας πρωθυπουργός να ξοδεύει τον πολύτιμο χρόνο του ασχολούμενος αναρμοδίως με θέματα

που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Δικαιοσύνης.

Έχω την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός έχει καταρρίψει, με τις μεθόδους και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί, όλα εκείνα τα προσχήματα που θεωρητικά πραγματεύεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Θα μπορούσε να πει κανείς, με όρους Άγριας Δύσης, ότι πήρε το νόμο στα χέρια του. Όπως, εδώ που τα λέμε, αρκετοί υπουργοί του σ΄αυτή την σπαγγέτι- γουέστερν κυβέρνηση. Σε όλα αυτά βέβαια υπάρχει και η αστεία πλευρά. Το φαιδρό του πράγματος που επικεντρώνεται σε μια θελκτική βλακεία, διάχυτη σε εκείνους που απευθύνονται οι «καουμπόηδες» της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Προσωπικά δεν αισθάνομαι «Ινδιάνος», αλλά έχω την αίσθηση ακούγοντας τον πρωθυπουργό να απαντάει στον Ευάγγελο Μαρινάκη χωρίς να απαντάει, ότι λογικά πρέπει να έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις χαντρών και καθρεπτακίων ώστε να υπάρχουν αποθέματα για να τα μοιράζει το Μαξίμου στους «παλαμάκηδες» της... «διάτρητης» κυβέρνησης της πρώτης(και τελευταίας) φοράς Αριστερά. Δεν είναι δουλειά δική μου να κρίνω τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία. Ωστόσο απ’ τη στιγμή που ο πρωθυπουργός τον κατέστησε δημοσίως συνομιλητή του, αφού προηγουμένως συνομιλούσε μαζί του ιδιωτικώς και «υπογείως», όφειλε να απαντήσει.

Δεν απάντησε στις σοβαρές αποκαλύψεις, αλλά μάθαμε ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας!!! Δεν μάθαμε αν ο εφοπλιστής συναντούσε τον Νίκο Παππά και έβλεπε τον ίδιο απ’ την πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου, αλλά μάθαμε ότι ο Μητσοτάκης συμπορεύεται με την... «ακροδεξιά». Όσοι όμως από εμάς δεν φοράνε τις χάντρες που μοιράζει η κυβέρνηση, καταλάβαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπάρχει για τους θεατές του. Είναι ένας εξαιρετικός performer αλλά δεν είναι πρωθυπουργός. Σε κάποιους πήρε περισσότερο χρόνο για να το καταλάβουν. Κάποιοι άλλοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, ενώ στη Καλαμάτα έγινε εμφανές ότι υπάρχουν θεωροί(με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξης) που έλκονται από την παράσταση. Όλοι αυτοί που παρακολουθούν το θέαμα, αλλά δεν παρακολουθούν τον εαυτό τους. Κι αυτοί είναι το πρόβλημα της χώρας. Μεγαλύτερο και σοβαρότερο από τον Αλέξη Τσίπρα, αφού εξ αιτίας τους συνεχίζονται οι παραστάσεις και ο κυβερνητικός θίασος κόβει εισιτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο performer που πήρε το νόμο στα χέρια του,