Ο κυκλώνας Ζορμπάς "σαρώνει" την Αττική - Τα μεσάνυχτα η έξαρση της κακοκαιρίας

Την εξέλιξη του κυκλώνα Ζορμπά παρακολουθεί από το πρωί του Σαββάτου όλη η Ελλάδα, με την Μεσσηνία, την Αργολίδα και την Κόρινθο να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τους ισχυρούς ανέμους, αλλά και τις έντονες βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν δρόμους, αλλά και σπίτια σε σειρά από περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Στο βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας και την θέση του κυκλώνα λεπτό, προς λεπτό φαίνεται πως ο Ζορμπάς φτάνει στην Αττική, από τα νοτιοδυτικά.

Δείτε το βίντεο

Διεκόπη η κυκλοφορία σε Ποσειδώνος και Εθνική Οδό

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λ. Ποσειδώνος, από το ύψος της Λ. Αλίμου, ρεύμα προς Πειραιά από τις 23.00 το βράδυ δίνει το δελτίο κίνησης της Τροχαίας. Την ίδια ώρα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνονται και άλλα σημεία όπου η κακοκαιρία έχει προκαλέσει την διακοπή της κίνησης των οχημάτων.

Διακόπηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής με την Πέτρου Ράλλη έως την οδό Χαμοστέρνας.

1) Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Αντίστοιχη η εικόνα από την 54 έως 57 χ/θ της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

2) Επί της Λ. Σαλαμίνος, στην Σαλαμίνα, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ευρυπίδου έως το ύψος της συμβολής με την οδό Αρετής.

3) Επί της Λ. Σαλαμίνος, στην Σαλαμίνα, από το ύψος της Λ. Αιαντείου, έως ο ύψος της συμβολής με την οδό Φανερωμένης.

Προληπτική διακοπή κυκλοφορίας στη Μάνδρα και αλλού

Από νωρίς το Σάββατο η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε διακοπές της κυκλοφορίας στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, για προληπτικούς λόγους και μέχρι την ομαλοποίηση των έντονων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων πραγματοποιείται στα παρακάτω σημεία:

Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων “CYCLON”), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος του κόμβου Οινόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα. Αττική Οδός, έξοδος 1 (προς Μάνδρα).

Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα). Οδός Θριασίου Πεδίου (κόμβος Θριασίου Νοσοκομείου), ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαγούλα/Μάνδρα.

Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μεγάλου Λούκα/ Λεωνίδα Στάμου (διασταύρωση Μάνδρας/ Μαγούλας), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που εκδηλώνονται ή προβλέπεται να εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει ήδη ανάλογες εντολές και οδηγίες για λήψη αυξημένων μέτρων τροχαίας και επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμοδίων Υπηρεσιών, ώστε να παρέμβουν ή να συνδράμουν όποτε χρειαστεί. Παρακαλούνται οι οδηγοί, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να ενημερώνονται για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα στις περιοχές που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

«Το βαρομετρικό χαμηλό, Σάββατο βράδυ προς Κυριακή θα περάσει μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, θα μπει μέσα στις νότιες Κυκλάδες και σταδιακά θα αρχίσει να μπαίνει και να εξομαλύνεται η κατάστασή του, δηλαδή θα αρχίσει να ρηχαίνει το χαμηλό αυτό προς το ανατολικό Αιγαίο» αναφέρει ο μετεωρολόγος μας Θοδωρής Κολυδάς.. Για τους ανέμους ο κ. Κολυδάς τόνισε ότι, ενώ θα εξασθενήσουν στο κεντρικό και στο νότιο Αιγαίο αύριο, θα παραμείνουν αρκετά ενισχυμένοι με εντάσεις που θα φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ ανατολικοί - βορειοανατολικοί στη θάλασσα Κυθήρων και στο νότιο Ιόνιο.

Την Κυριακή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Τη Δευτέρα οι έντονες βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη επηρεάζονταί κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Δείτε όλες τις εξελίξεις από την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7
Keywords
Αναζητήσεις
τυφωνασ ζορμπασ αττικη τωρα
Τυχαία Θέματα