ΝΔ: Το παρασκήνιο με το δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια Αττικής

Η κίνηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου να μπει σφήνα στο θέμα των γαλάζιων υποψηφιοτήτων για το δήμο της Αθήνας, εκφράζοντας μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος, μία μέρα αφότου ο Νικήτας Κακλαμάνης –επίσης μέσω του Ραδιοφώνου 24/7- ουσιαστικά είχε προαναγγείλει την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, προκάλεσε την αίσθηση ότι τα πράγματα γίνονται περισσότερο περίπλοκα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου η ΝΔ να μην κατέλθει διασπασμένη στις αυτοδιοικητικές εκλογές

στην πρωτεύουσα.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του News247, το πραγματικό ενδιαφέρον του Άρη Σπηλιωτόπουλου δεν εστιάζεται στο δήμο της Αθήνας αλλά στην επάνοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή και στη συμπερίληψή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές. Η κίνηση του κ. Σπηλιωτόπουλου να εκδηλώσει πρόθεση να συνεχίσει στο δήμο της Αθήνας περισσότερο σχετίζεται με την κόντρα που έχει με τον Νικήτα Κακλαμάνη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και δεν είναι τυχαίο ότι στηλίτευσε την επιλογή του αντιπροέδρου της βουλής να προαναγγείλει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη για το δήμο της Αθήνας.

Όπως πληροφορείται το News247 ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει ήδη συζητήσει δια ζώσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είτε στην Ά Αθήνας είτε στο Νότιο τομέα της πάλαι ποτέ Β’ Αθηνών.

Το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Αθήνα και Αττική το χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι τόσο η επιτροπή της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές υπό τον Νικήτα Κακλαμάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε και με το Γιώργο Πατούλη και του πρότεινε να αποσυρθεί από το δήμο Αθηναίων (για τον οποίο ουσιαστικά είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του) και να θέσει υποψηφιότητα για την περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Πατούλης, όπως αποφαίνονται κύκλοι του, δεν δεσμεύτηκε και εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο χωρίς ακόμη να το έχει αποδεχτεί ή απορρίψει πριν απαντήσει στον πρόεδρο της ΝΔ.

Η κίνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη δείχνει ότι προκρίνει την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για το δήμο Αθηναίων αν και το περιβάλλον του τελευταίου δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του και να επιβεβαιώσει προς ώρας ότι το ζήτημα έχει «κλειδώσει». Πάντως στην κάθοδο του κ. Μπακογιάννη στο δήμο Αθήνας συνηγορεί και η «μετάθεση» της μητέρας του Ντόρας Μπακογιάννη ως υποψήφιας βουλευτή Χανίων αντί της Α' Αθηνών στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όπως είχε αφήσει ανοιχτό η κα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στο Ραδιόφωνο 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα