Κορονοϊός: Μέχρι τις 10 Μαΐου τα μέτρα περιορισμού στα κέντρα μεταναστών

Την Παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου 2020, των μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορονοϊού Covid-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών σε όλη την Επικράτεια αποφάσισε η Κυβέρνηση. Ειδικότερα παρατείνονται μέχρι την εν λόγω ημερομηνία, όλα ανεξαιρέτως τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας, τα οποία αφορούν σε όσους διαμένουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και σε Δομές Φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Τη

σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Υπενθυμίζεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 21 Μαρτίου είχε επιβληθεί ο προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές φιλοξενίας, με στόχο την πρόληψη κρουσμάτων από τον κορονοϊό με καταληκτική ημερομηνία την 21η Απριλίου.

Μέσα στην περίμετρο των ΚΥΤ αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορονοϊού και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους των ΚΥΤ.

Επισημαίνεται ότι στις περιοχές στις οποίες είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτή η μετάβαση γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο. Σε περιπτώσεις όπου δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως 100 ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα ατόμων.

Ο έλεγχος εφαρμογής αυτών των μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛΑΣ. Για τον περιορισμό κυκλοφορίας θα γίνεται ενημέρωση των διαμενόντων στα ΚΥΤ καθώς και των φορέων που δραστηριοποιούνται σε αυτά.

Η αστυνομία επίσης, μπορεί να προβαίνει σε σχετικές αποφάσεις ρυθμίσεως κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωσης ζωνών αστυνομικών ελέγχων και χρήσης τεχνικών φραγμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα