Καλή προβλέπεται η σεζόν για τον “πράσινο χρυσό”

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, τα ακτινίδια φέτος είναι ακόμη μεγαλύτερα από ό, τι ήταν το προηγούμενο έτος, αν και οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Η ελληνική εταιρεία εξαγωγής Froots είχε μια εκπληκτική χρονιά πέρυσι, αλλά φέτος φαίνεται να είναι λίγο περίπλοκη, σύμφωνα με τον Θωμά Μούλια.

“Πέρσι, η Ισπανία πήρε ένα τεράστιο όγκο ακτινιδίων, αλλά φαίνεται απρόθυμη να παραγγείλει τις ίδιες ποσότητες φέτος. Νομίζω ότι προσπαθούν να διατηρήσουν τις τιμές χαμηλές γι αυτό δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον”,

τονίζει σε δηλώσεις του στο freshplaza.com.

Οι εξαγωγικές εταιρίες, όμως, δεν το βάζουν κάτω κι αυτό διότι έχουν καταφέρει να έχουν κι άλλες δυναμικές αγορές για να εξαγάγουν τα ακτινίδια τους, όπως είναι η Αγγλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Μαλαισία, το Κατάρ, το Ντουμπάι και πολλές ακόμη χώρες.

Επίσης είναι αισιόδοξοι γιατί φέτος τα ακτινίδια είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος, οπότε περιμένουν να έχουν μια καλή χρονιά και να ισοσταθμίσουν τις όποιες απώλειες στις τιμές με την αυξημένη παραγωγή.

Να σημειωθεί τέλος ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΑΑΤ, οι εξαγωγές ακτινιδίων το 2017 σημείωσαν μεγάλη άνοδο: από 22.778 τόνους το 2016 σε 37.598 τόνους το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ AGROPOST.GR

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για συνεταιρισμούς Έως τις 28 Σεπτεμβρίου αιτήματα προκαταβολών για ΟΕΦ Έγκριση 42 έργων μεταποίησης προϊόντων αλιείας ύψους 40,5 εκατ. ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα