ΗΠΑ: Ενέκριναν με ψήφισμα τροπολογία κατά των αμβλώσεων

Καθώς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εμβαθύνει την σκοταδιστική του πολιτική αναφορικά με τις αμβλώσεις, διορίζοντας την συντηρητική ανώτατη δικαστή Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, οι ψηφοφόροι στην "τραμπική" Λουιζιάνα εγκρίνουν με την σειρά τους την προτεινόμενη τροπολογία με ποσοστό 62%, σύμφωνα με τις έγκυρες προβλέψεις του CNN.

Ουσιαστικά, οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφασίσουν σε ψηφοφορία που διεξάγεται παράλληλα με αυτή των προεδρικών εκλογών, εάν θα τροποποιήσουν το

σύνταγμα της πολιτείας για να προσθέσουν ρητή αναφορά ότι δεν προσφέρεται καμία προστασία για το δικαίωμα στην άμβλωση ή τη χρηματοδότηση της άμβλωσης.

Σε περίπτωση ανατροπής του υφιστάμενου νόμου, σενάριο δηλαδή που είναι και το επικρατέστερο, η προτεινόμενη τροπολογία της Λουιζιάνα θα εμποδίζει τα κρατικά δικαστήρια να κηρύξουν τους περιορισμούς των αμβλώσεων αντισυνταγματικούς σε κρατικό επίπεδο.

Στο Κολοράντο, οι ψηφοφόροι κλήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο να ψηφίσουν μία τροπολογία, η οποία θα απαγορεύσει την άμβλωση όταν φτάσει η 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Το μέτρο περιλαμβάνει εξαιρέσεις για να σώσει τη ζωή της εγκύου αλλά όχι για περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας. Οι γιατροί που συνεχίζουν να κάνουν αμβλώσεις μετά τις 22 εβδομάδες, ενδέχεται να λάβουν πρόστιμο έως 5.000 $.

Ωστόσο, στο Κολοράντο, όπου με το 80% ενσωμάτωσης ψήφων κερδίζει ο Μπάιντεν κατά 55,8%, οι ψηφοφόροι απέρριψαν την πρόταση με 59% έως 41%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του CNN.

Δείτε Live όλες τις εξελίξεις των Αμερικανικών εκλογών στο News 24/7

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα