Επικεφαλής της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Για επικεφαλής της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος προορίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Παναγιώτη Πικραμμένο,σύμφωνα με τις πληροφορίες των "Παιχνιδιών Εξουσίας".

Κάποιοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να είναι και υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά ο Πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να έχει λάβει τις αποφάσεις του στο συγκεκριμένο θέμα, εφόσον βεβαίως κερδίσει τις εκλογές

και σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Όπως, άλλωστε, όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος στη βάση των αποφάσεων της προηγούμενης Βουλής, αν και πολλοί του εισηγούνται να ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή προκειμένου να συμπεριλάβει σε αυτή και την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Αν προχωρήσει, πάντως, την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως έχει αποφασιστεί από την προηγούμενη Βουλή, αυτή θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, προκειμένου-μεταξύ άλλων- να υπάρχει η δυνατότητα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με 151 ψήφους.

Η τοποθέτηση του Παναγιώτη Πικραμμένου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ αυξάνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες του Προκόπη Παυλόπουλου για μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς ,για πολλούς, σε περίπτωση που ο Π. Πικραμμένος έμενε εκτός Βουλής θα μπορούσε να ήταν η "γαλάζια" πρόταση της ΝΔ για το πολιτειακό αξίωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα