ΕΛΠΕ: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Blue Circle στην Κύπρο

Μία ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κύπρου έφερε στο φως μια κίνηση στην οποία έχουν προχωρήσει τα Ελληνικά Πετρέλαια στην Μεγαλόνησο. Συγκεκριμένα ο όμιλος των ΕΛΠΕ ενημέρωσε την Αρχή ότι προτίθεται, να προβεί στην απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Blue Circle Engineering Limited μέσω της Hellenic

Petroleum Cyprus Holding (HPCH) Ltd.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι η HPCH είναι εταιρεία του Ομίλου Ελληνικών Πετρελαίων η οποία θα υλοποιήσει το στρατηγικό επενδυτικό πλάνο του Ομίλου στην Κύπρο και ουσιαστικά ο βραχίονας με τον οποίο τα ΕΛΠΕ διεκδικούν ηγετική θέση στην αγορά τους στην Μεγαλόνησο, μία αγορά στην οποία έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατ ευρώ τα τελευταία χρόνια. Όπως ανέφεραν κύκλοι των ΕΛΠΕ στο News24/7 “η κίνηση εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό πλάνο του Ομίλου . Μέσω αυτής της εξαγοράς, εάν υλοποιηθεί, ενισχύεται η παρουσία του Ομίλου στον τελικό καταναλωτή”.

Ποια είναι η Blue Circle Engineering Ltd

Η Blue Circle Engineering Ltd έχει ως κύριες δραστηριότητες της τη διάθεση/ διανομή χύμα υγραερίου, το μηχανικό σχεδιασμό συστημάτων τροφοδοσίας υγραερίου, την πώληση και εγκατάσταση συστημάτων υγραερίου και σχετικού εξοπλισμού και την πώληση και εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης που χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας το υγραέριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΛΠΕ, Blue Circle, Κύπρο,elpe, Blue Circle, kypro