Εκτόξευση του www.18-24.gr στην αγορά των OTAs (Online Travel Agencys)

Η ξαφνική προσγείωση του airtickets.gr και του travelplanet24.gr, των δυο δημοφιλέστερων site έκδοσης εισιτηρίων της χώρας, δημιουργησε έδαφος για την απογείωση του www.18-24.gr. Το μοναδικό on line σύστημα κρατήσεων που παρέχει tailor made πακέτα διακοπών τα οποία συνδυάζουν μεταφορά και διαμονή, αποτελεί

πλεον το νούμερο ενα πάροχο τουριστικών υπηρεσιών στην κατηγορία των ΟΤΑs για την ελληνική αγορά. Μέσα από μια απλή πλατφόρμα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορους προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας, να εισάγει τις ημερομηνίες που τον ενδιαφέρουν και αμέσως να του εμφανιστούν αμέτρητες επιλογές ολοκληρωμένων πακέτων.

Το www.18-24.gr έλαβε ταχύτατη άνοδο και συγκεκριμένα σημειώθηκε μια αύξηση άνω του 20% στην πλατφόρμα του, ποσοστό που αυξάνεται καθημερινά αφου συνεχίζει να κατακτά μεγάλο μέρος του πελατολογίου και των δυο παρπάνω sites, έπειτα από το κλείσιμό τους.

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Η οργάνωση, ο σωστός σχεδιασμός και τα σταθερά βήματα δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ωστε η δημοφιλής πλατφόρμα κρατήσεων να αποτελεί σήμερα τον πρώτο και πιο αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών στην ελληνική αγορά. Όλα τα παραπάνω φυσικά συμπληρώνουν το καινοτόμο και πρωτοποριακό σύστημα της εταιρίας. Και αυτό γιατί αν και αρχικά κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν μειονέκτημα τη μη πώληση μεμονωμένων υπηρεσιών, το ενδιαφέρον του κόσμου έδειξε τα αντίθετα αποτελέσματα. Η προσφορά ολοκλήρωμενου πακέτου διακοπών το τελικό κόστος του οποίου γνωρίζει από την αρχη ο πελάτης είναι κατι που οι περισσότεροι πλεον προτιμούν. Και αυτο γιατι οχι μονο γλιτώνουν χρόνο στην αναζήτηση αλλά εξοικονομούν και χρήματα σε αντίθεση με την αγορά μεμονωμένων υπηρεσιών.

Η μεμονομενη αναζήτηση φθηνού εισιτηρίου και μετα φθηνού ξενοδοχείου τελικά δεν διευκόλυνε κανέναν και οπως αποδείχτηκε οδηγησε και τα δυο sites έκδοσης εισιτηρίων σε αδιέξοδο. Και παρόλο που η αστάθεια στην ελληνική αγορά με τις συνθηκες να μεταβάλλονται ακομα συνεχως οδηγεί αρκετούς να αλλάζουν το σχεδιασμό τους προσπαθώντας να προσαρμοστούν κσθε φορά στα εκάστοτε δεδομένα, η απόφαση του www.18-24.gr να μείνει απο την πρώτη στιγμή πιστό στην αρχική του στρατηγική το οδηγήσε στην κορυφή.

Φυσικά και δεν σταματά να εξελίσσεται καθημερινά σχεδιάζοντας ακόμα περισσότερα πράγματα για το μελλον. Όπως είναι ήδη γνωστό το Σεπτέμβριο αναμένεται η λειτουργία της ανανεωμένης του πλατφορμας η οποια θα προσφερεται σε εξι γλωσσες αρχικα και ο σχεδιασμος της θα αποτελέσει πρωτοπορία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκτός απο το τεχνολογικό κομματι το παζλ επιτυχίας συμπληρώνουν η συνεχή εκπαίδευση και εξειδίκευση των στελεχών της εταιριας, η ανανεωμένη επικοινωνιακή πολιτική της αλλα και οι σημαντικές της συνεργασίες.

Επόμενο βήμα ειναι να δημιουργηθούν ακομα πιο στενές συνεργασίες τοσο με τις ελληνικές εταιρείες μεταφορών, τόσο τις αεροπορικές όσο και τις ακτοπλοϊκές. “Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις σωστές προϋποθέσεις για να υπάρξει άνοιγμα στην αγορά του εισερχόμενου τουρισμού, αρχικά απο τις γειτονικές χώρες” δηλώνει ο CEO του www.18-24.gr Γιώργος Καρανασιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα