Είχε περάσει από την Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας - Ψάχνουν για το "τουρκοφάγος"

Και από την χώρα μας πέρασε ο Μπρέντον Ταράντ, δράστης του μακελειού σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς, τον χειμώνα του 2016.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Μπρέντον Τάραντ χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι του από το Κάιρο στο Βουκουρέστι και πάλι πίσω.

Οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι πέρασε όντως από το αεροδρόμιο της Αθήνας,

αλλά ψάχνουν να δουν αν έμεινε και σε κάποια ελληνική πόλη, καθώς οι λέξεις "τουρκοφάγος" και "λεπάντο" (κόλπος του Λεπάντο), δείχνουν ότι μελετούσε την ιστορία και τους χριστιανικούς πολιτισμούς.

Επίσης, σύμφωνα με αναφορές, ο μακελάρης συνήθιζε να ταξιδεύει και με λεωφορείο, όπως ταξίδεψε στα Βαλκάνια και έτσι αναζητούν τα ίχνη του και σε ελληνικές πόλεις.

Εναντίον του 28χρονου Αυστραλού απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί ποτέ στη Νέα Ζηλανδία με 49 νεκρούς. Ο Ταράντ δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν ήταν στις λίστες παρακολούθησης των νεοζηλανδικών αρχών.

Στο μανιφέστο των 74 σελίδων που έγραψε ο Ταράντ πριν το μακελειό και απέστειλε στις Αρχές, διηγείται ότι για πρώτη φορά σκέφτηκε να διαπράξει επίθεση τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2017 όταν ταξίδευε στη Γαλλία και τη δυτική Ευρώπη.

Αναφέρει ότι τον εξέπληξε η «εισβολή» μεταναστών στις γαλλικές πόλεις και κάνει λόγο για την «απελπισία» που του προκάλεσε η νίκη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν έναντι της ακροδεξιάς υποψηφίου Μαρίν Λεπέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα