Άστατος καιρός - Βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα Βόρεια

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό Άστατος καιρός στα ηπειρωτικά –Πιθανόν ισχυρά φαινόμενα στη Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

Την Τρίτη προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στο βόρειο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο,

με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 31 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 με 37 βαθμούς , στις Κυκλάδες τους 34 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική παροδική αστάθεια

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός . Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις απογευματινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη μπόρες ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : Στις 25/8/1924 είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με 39.7°C στην Αθήνα. Το 2009 σημειώθηκαν καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, με πλημμύρες στη Θεσ/νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα