Αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: Προς ψήφο κατά συνείδηση η ΝΔ

Δεν κατέληξε σε οριστική απόφαση το συντονιστικό των τομεαρχών της ΝΔ για τη στάση του κόμματος στη βουλή για το ζήτημα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με πληροφορίες. Κατά τις ίδιες πηγές η άποψη που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ΝΔ να ψηφίσει ναι επί της αρχής στο νομοσχέδιο και να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο 8, ενώ το πιθανότερο είναι να μην τεθεί κομματική πειθαρχία κατά την ψηφοφορία στη βουλή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κατά την εισήγησή της η αρμόδια τομεάρχης Νίκη Κεραμέως παρουσιάζοντας τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας δεν πήρε θέση και παρέπεμψε στην επιφύλαξη που εξέφρασε στην επιτροπή της βουλής η εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Μάρκου.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε έναν ευρύτερο προβληματισμό για το κατά πόσο η άρνηση στο θέμα αυτό λύνει το πρόβλημα καθώς θα μπορούσε ένας ομοφυλόφιλος να γίνει ατομικά ανάδοχος και να ζει ως ζευγάρι με το σύντροφό του, και ζήτησε να ξαναδεί η ΝΔ το άρθρο 8.

Άποψη για συνολική καταψήφιση του νομοσχεδίου και του επίμαχου άρθρου 8 εξέφρασαν ο Μάκης Βορίδης και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Τσιάρας υποστηρίζοντας ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο και ειδικότερα με το άρθρο 8 η κα Φωτίου θέλει να δώσει συγκεκριμένο ιδεολογικό μήνυμα στην κοινωνία και να απευθυνθεί στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα