Άλλα κόλπα από τους Αλγερινούς διαδηλωτές: Καθαρίζουν τα πάντα μετά τη διαδήλωση

Το κίνημα που σταδιακά σχηματίστηκε στην Αλγερία και το οποίο διαδηλώνει σχεδόν καθημερινά από τις 22 Φεβρουαρίου με κύριο στόχο την πτώση του Αμντελαζίζ Μπουτεφλίκα από την εξουσία έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Ενα από αυτά είναι ότι μετά από κάθε διαδήλωση στο Αλγέρι και τις άλλες πόλεις της Αλγερίας εθελοντές διαδηλωτές αναλαμβάνουν τον πλήρη καθαρισμό των δρόμων από τους

οποίος είχε περάσει προηγούμενων η διαδήλωση.

Το ίδιο έγινε και στις τελευταίες μεγάλες διαδηλώσεις αυτής της εβδομάδας οι οποίες μάλιστα πίεσαν τόσο πολύ τον Αλγερινό πρόεδρο που τον ανάγκασαν να ανοίξει το δρόμο προς την επόμενη μέρα χωρίς τον ίδιο στην αρχή.

"Οργανωνόμαστε μέσω των κοινωνικών δικτύων. Μας δίνουν δωρεάν σάκους απορριμάτων οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και έχουμε ήδη συγκροτήσει πολλές ομάδες καθαρισμού" δηλώνει ο 36χρονος Αμπντελάχ Ντεμπαϊλί στο AP.

Οι εθελοντές καθαριστές φορούν πορτοκαλί γιλέκα για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους και αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο του καθαρισμού κυρίως για να δείξουν ότι το κίνημά τους είναι απολύτως ειρηνικό και "φιλικό" προς τη χώρα και τους κατοίκους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα