Αιμιλία Υψηλάντη και Ελένη Κοκκίδου στους "Πεζούς στον Αέρα" με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις δύο το μεσημέρι, η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη θα είναι προσκεκλημένη στην εκπομπή “Πεζοί στον Αέρα” με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη στον News 24/7 στους 88,6. Θα συνομιλήσουν για τη θεατρική μεταφορά του αγέραστου μυθιστορήματος της Λιλής Ζωγράφου η «Αγάπη άργησε μια μέρα», για τον άνθρωπο Θανάση Βέγγο, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε στη μεγάλη οθόνη, για την πολιτική,

που υπηρέτησε ως βουλευτής του ΚΚΕ, τα λουκέτα που έβαλε σε θέατρα ο δήμος Αθηναίων και τις ιδεολογίες σήμερα.

Τη δεύτερη ώρα της εκπομπής τη σκυτάλη θα πάρει ο γνωστός στιχουργός, ποιητής, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καβάλας - Φιλίππων Θοδωρής Γκόνης. Θα συνομιλήσουν για την παράστασή του πάνω στα ερωτικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη και την ανάγκη του να επαναλάβει τον πετυχημένο ιστορικό περίπατο που επιχείρησε στον Εθνικό Κήπο, αυτή τη φορά στην πλατεία Μαβίλη.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και σκηνοθέτιδα του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη θα μας εξηγήσει πώς το φετινό μότο της ιστορικής σκηνής του Καρόλου Κουν «Αχ, πόσα ακόμα μας επιφυλάσσει το παρελθόν» (στίχος του Μάνου Ελευθερίου) γίνεται πράξη με ένα ρεπερτόριο εφάμιλλο κρατικής σκηνής.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις δύο το μεσημέρι, θα βρίσκεται κοντά μας η πληθωρική κωμική καρατερίστα και Λωξάνδρα της φετινής θεατρικής σεζόν Ελένη Κοκκίδου.

Στη δεύτερη ώρα της εκπομπής η Ιωάννα Κλεφτόγιαννη θα συνομιλήσει με τον ζωγράφο και καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Ηλία Παπαηλιάκη, από τις πιο παρεμβατικές φωνές στο χώρο των εικαστικών τεχνών με αφορμή τη νέα του έκθεση, αλλά και το σάλο που έχει ξεσπάσει από τη δημόσια αντιπαράθεση της Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά και της διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνας Κοσκινά. Πρέπει να συνεχίσει στο «τιμόνι» του ΕΜΣΤ η Κατερίνα Κοσκινά; Πρέπει να επιστρέψει η 'Αννα Καφέτση;

Κοντά μας επίσης, ο Πολωνός διευθυντής της Docunenta Άνταμ Σίμτσικ και η Χριστιάνα Γαλανοπούλου για το MIR Festival.

“Πεζοί στον Αέρα” με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, κάθε Σάββατο & Κυριακή από τις 14:00 μέχρι τις 16:00, στον News 24/7 στους 88,6.

Keywords
Τυχαία Θέματα