Tα ρούχα του μέλλοντος και η υγεία μας

Συνεχώς σχεδιάζονται ρούχα ανθεκτικά στη φθορά, ώστε να μην σκίζονται, καινοτόμα ρούχα, με ενσωματωμένα Bluetooth που καταμετρούν διάφορα δεδομένα, καθώς και ‘ιδιαίτερα’ ρούχα που θα μας κάνουν σχεδόν αόρατους στο περιβάλλον. Οι επιστήμοντες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ενσωματώσουν σύνθετα συστήματα παρακολούθησης ζωτικών ειδών (πχ fitness trackers), με αισθητήρες απευθείας στα ρούχα.

Στηριζόμενες στην πρόοδο και την εξέλιξη που αναπτύσσεται συνεχώς στον τομέα των υφασμάτων παγκοσμίως, μεγάλες εταιρείες πειραματίζονται

μέσω της δημιουργίας τεχνολογικά εξελιγμένων υφασμάτων, ενώ εστιάζουν στα οφέλη που παρέχουν ενέργεια, υγεία και ευεξία στο σώμα μας. Όπως η nanobionic
με συνεχή Έρευνα και Ανάπτυξη από το 2009 για να προσφέρει το 2011, καινότομες ιδέες στα υφάσματα που μέχρι σήμερα προστατεύουν από ανεπιθύμητους παράγοντες.

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες και από συνεργασίες με αθλητές και με διεθνείς Οργανισμούς λαμβάνοντας διακρίσεις (όπως η NASA), η nanobionic με πιστοποιημένη ποιότητα και αποτελεσματικότητα προϊόντων, βοηθά όχι μόνο στο κομμάτι της αποκατάστασης, της εξασφάλισης αποθεμάτων ενέργειας και ευεξίας, αλλά και της διασφάλισης της υγείας, της βελτίωσης ποιότητας του ύπνου και της αντιμετώπισης των ασθενειών των ελεύθερων ριζών.

Μάλιστα, μέσα από μελέτες αποδείχθηκε, ότι τα έξυπνα ρούχα nanobionic προάγουν την καρδιοναπνευστική αντοχή, την εκρηκτική δύναμη και την ευλυγισία, μειώνοντας σημαντικά την κόπωση.

Ο κ. Γιώργος Ψιψίκας Co-Founder & CEO της nanobionic τονίζει χαρακτηριστικά: «Στο μέλλον θα έχουμε καταφέρει τη δημιουργία ενός νέου υφάσματος που θα διατηρεί την καλή υγεία του οργανισμού όχι μόνο ενάντια στην ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες, αλλά πιθανώς και ενάντια στους επιβλαβείς παράγοντες και ιούς. H
εταιρεία διαθέτει επικυρωμένη και αναγνωρισμένη τεχνολογία υγείας στα υφάσματά της, κατέχοντας σημαντική εμπειρία λόγω της συνεχούς έρευνας και εξέλιξης των υφασμάτων της, που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια”.

Keywords
Τυχαία Θέματα