Ζητάει αφαίρεση βαθμών του ΑΟ Χανιά η Καλλιθέα!

Στον αθλητικό δικαστή θα βρεθεί την Πέμπτη ο ΑΟ Χανιά προκειμένου να απολογηθεί, γιατί δεν κάλυψε την εγγυητική επιστολή, η οποία έχει καταπέσει από τις 19 Ιανουαρίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κρητικοί να αγωνίζονται χωρίς πιστοποιητικό για περισσότερους από δύο μήνες, αφού αυτό ανακλήθηκε στις 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες του FL News, πρόσθετη παρέμβαση θα κάνει η Καλλιθέα ως έχουσα έννομο συμφέρον και, μάλιστα, ζητά την αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο 5 έως 50 χιλιάδων.

Οι

«κυανόλευκοι» στέκονται στο γεγονός ότι εάν πριν τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου υπάρξει μερική ή ολική κατάπτωση της εγγυητικής, η εκάστοτε ΠΑΕ υποχρεούται να καταθέσει μέσα σε 15 ημέρες νέα ισόποση εγγυητική επιστολή, διαφορετικά το πιστοποιητικό ανακαλείται.

Μάλιστα, επικαλούνται το άρθρο 78 παρ.4 του Ν.2725/99 όπου αναφέρεται πως: «η παράβαση της υποχρεώσεως αντικατάστασης της εγγυητικής που κατέπεσε, συνεπάγεται και την αφαίρεση των βαθμών μίας νίκης για κάθε αγώνα πρωταθλήματος και όσο χρόνο διαρκεί η παράβαση».

Πηγή: FL News

Keywords
Τυχαία Θέματα