Ξηρές φτέρνες; Πώς θα επαναφέρεις τη βελούδινη υφή τους με φυσικό τρόπο

Αν ανήκεις στο προνομιούχο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού που οι φτέρνες τους παραμένουν μαλακές σαν πούπουλο 365 ημέρες το χρόνο, τότε πολλές θα σε ζηλέψουν για αυτή τη γονιδιακή υπεροχή! Γιατί σε αντίθεση με εσένα, υπάρχουν γυναίκες, που όταν παραμελούν να φροντίσουν αυτή την περιοχή, βλέπουν τις φτέρνες τους ξηρές, σκασμένες ή με τραχιά επιφάνεια, που μόνο αντιαισθητικές μπορεί να είναι.

Αυτή η κατάσταση είναι πιθανό να επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο τη δεδομένη περίοδο που μένεις στο σπίτι και ιδιαίτερα αν συνηθίζεις να περπατάς ξυπόλυτη. Οι φτέρνες αφυδατώνονται

ακόμα πιο πολύ, τα νεκρά κύτταρα «φυτρώνουν» ξανά και οι συνέπειες είναι πιο έντονες.

Σίγουρα, δεν πρέπει να αγνοήσεις αυτό το skincare issue, ούτε και να το κρύψεις. Η εφαρμογή κρέμας πριν από τον ύπνο είναι απαραίτητη, όμως τη λύση σε αυτό θα σου δώσει μια μάσκα ποδιών με τρία μόνο συστατικά, την οποία μπορείς να φτιάξεις μόνη.

Τι θα χρειαστείς:

Μαύρη γλυκόριζα, νερό και βαζελίνη.

Πώς θα φτιάξεις τη μάσκα ποδιών:

Βάλε κομμάτια μαύρης γλυκόριζας στο μπλέντερ μέχρι αυτή να γίνει σκόνη. Στη συνέχεια, ρίξε τη σκόνη σε ένα μπολ και πρόσθεσε λίγη ποσότητα βαζελίνης και νερό. Ανακάτεψε τα υλικά πολύ καλά, όπως θα έκανες σε κάθε diy μάσκα, μέχρι να αποκτήσει μια ρευστή, ομοιογενή υφή. Επειτα, εφάρμοσε τη μάσκα στα πόδια, από τον αστράγαλο μέχρι τα δάχτυλα, καλύπτοντας όλη τη φτέρνα. Τύλιξε τα πόδια με διάφανη μεμβράνη και άφησε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά. Αφού ξεπλένεις με άφθονο νερό, θα δεις ότι οι φτέρνες είναι ξανά βελούδινες και λείες.

marieclaire.gr

The post Ξηρές φτέρνες; Πώς θα επαναφέρεις τη βελούδινη υφή τους με φυσικό τρόπο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξηρές, Πώς,xires, pos