Βελόπουλος από τα Χανιά: «Η κρίση έχει ονοματεπώνυμο, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ» | Video

Στα Χανιά βρέθηκε σήμερα, στα πλαίσια της περιοδείας του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Το απόγευμα της Πέμπτης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα μέσα, στο ξενοδοχείο Σαμαριά, όπου αναφέρθηκε στα καίρια ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα αυτή την εποχή.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ξεκινώντας την συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στο καλάθι του νοικοκυριού το οποίο χαρακτήρισε αθλιότητα. «Τα

κόμματα που  οδήγησαν την Ελλάδα στη φτώχεια, διαγκωνίζονται αν είναι καλό να επιλέγουν οι Έλληνες υποχρεωτικά 50 προϊόντα. Τον οδηγούν σε συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν αποφασίσει οι ίδιοι. Η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ επί είκοσι χρόνια δεν έκανάν τίποτα ώστε το καλάθι να γίνει καροτσάκι». Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε ως πυροτέχνημα το μέτρο, και η κυβέρνηση λειτουργεί επικοινωνιακά.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε βέλη και στα τρία κόμματα για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην χώρα, όσον αφορά το κομμάτι της ακρίβειας και της οικονομικής ανέχειας. «Η ακρίβεια, η οικονομική δυσχέρια, η ενεργειακή κρίση έχουν ονοματεπώνυμο, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, είπε πως αποτελεί ευθύνη και των τριών κομμάτων που βρέθηκαν στην εξουσία τα προηγούμενα χρόνια. «Η ενεργειακή κρίση που δεν έχει σχέση μόνο με την Ουκρανία, είναι απότοκο των νομοσχεδίων που κατατέθηκαν», επεσήμανε.

Σχετικά με την Τουρκική προκλητικότητα ανέφερε: «Η Τουρκία δεν προκαλεί. Διεκδικεί. Παραβιάζει τον εναέριο χώρο και το χερσαίο έδαφος», ενώ σχετικά με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας από τη Γερμανία πως «Αν και η Ελλάδα είχε παραπάνω από 85% πληθωρισμό, ίσως θα ήθελα κι εγώ να αλλάζω συνέχεια τη συζήτηση», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός βρίσκεται εντός τόπου και χρόνου. Η απάντηση του καταδεικνύει το μεγαλείο της αποτυχίας του».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ουκρανία και τις δηλώσεις της όσον αφορά τη Ρωσία, ο κύριος Βελόπουλος άσκησε ευθεία κριτική ενώ ανέφερε: «Που βρήκε το ανάστημα η κυρία Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός να μιλήσουν με τέτοιο τρόπο σε μια υπερδύναμη;», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην στήριξη που έχει δείξει η Ελλάδα στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα στέκεται αρωγός στον πόλεμο, στέλνοντας όπλα στην Οκυρανία, έχοντας στείλει το 3,4% του εξοπλισμού της στην Ουκρανία, αφοπλίζοντας τα ελληνικά νησιά», σημείωσε

Ο πρόεδρος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το σκάνδαλό Πάτση, σημειώνοντας: «Στην επιτροπή για το πόθεν έσχες της βουλής, συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι όταν ήλεγξαν το πόθεν έσχες τους “έκαναν τις πάπιες” και τώρα τον στέλνουν στον Άρειο Πάγο». Ενώ χαρακτηριστικά τόνισε πως ο κύριος Πάτσης εκμεταλλεύτηκε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τα funds «και με αυτόν τον νόμο, έφτασε να είναι ο Πάτσης του σήμερα».

Ειδική αναφορά έκανε για την οικονομία της Κρήτης η οποία όπως ανέφερε μπορεί να κερδίζει τρεις φορές περισσότερο το ΑΕΠ της, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην περιοχή της Ιεράπετρας η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «μπορεί να παράγει προϊόντα υπεραξίας». «Η Κρήτη θα μπορούσε να είναι ο “σιτοβολώνας” όλης της Ελλάδος», συνέχισε.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο κομμάτι της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγεινομικών στα νοσοκομεία. «Είμαστε η μοναδική χώρα μαζί με τη Γαλλία, που πολεμούμε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο η Ελληνική Λύση να συνεργαστεί με οποιοδήποτε κόμμα στις εκλογές «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να συνεργαστώ μαζί τους. Δεν τους εμπιστεύομαι. Τους ξέρω πολύ καλά όλους», ενώ αναφέρθηκε και στο κομμάτι των επαφών που έχει κάνει στο κομμάτι των υποψηφιοτήτων, που όπως τόνισε, έχει αρνηθεί πολλές υποψηφιότητες, λόγω του εκλογικού νόμου.

Ακόμα, αναφερόμενος στο κομμάτι της οικονομίας, τόνισε πως «η Ελλάδα είναι κλινικά νεκρή. Όταν τα πράγματα ισορροπήσουν η Ελλάδα θα είναι εκείνη που θα ακρωτηριστεί πρώτη».

Τέλος έκλεισε την συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στο κομμάτι της στέγασης στην Ελλάδα με αφορμή το πρόγραμμα της κυβέρνησης για παροχή στέγης σε νέους. «Όταν 250.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα funds, είσαι υποχρεωμένος σαν κυβέρνηση να προστατεύσεις την οικία για όλους».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος, παραχώρησε ομιλία σε στελέχη και φίλους του κόμματος.

zarpanews.gr

The post Βελόπουλος από τα Χανιά: «Η κρίση έχει ονοματεπώνυμο, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ» | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα