Βασίλισσα Ελισάβετ: Ολονυχτία και ουρές χιλιομέτρων για το προσκύνημα στη σορό της – Λιποθύμησε φρουρός δίπλα στο φέρετρο | Video

| Video

Είναι τέτοια η αγωνία των Βρετανών κυρίως τουριστών για να αποτίσουν φόρο τιμής στη Βασίλισσα Ελισάβετ που έχουν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων στο Λονδίνο, προκειμένου να δουν από κοντά το φέρετρο της που κείτεται από χθες το βράδυ στο Westminster Hall.

Ήδη χιλιάδες είναι αυτοί που απέτισαν φόρο τιμής στην Βασίλισσα τους, αν και χρειάστηκε να περιμένουν υπομονετικά για ώρες στις ουρές. Αν και η Ντάουνινγκ Στριτ είχε προβλέψει πως θα σχηματιστούν ουρές, χαράζοντας ειδικές διαδρομές για την

αναμονή, ωστόσο φαίνεται πως η ροή των προσκυνητών είναι πολύ μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα, υπάρχουν σκέψεις να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τη διαδρομή, δημιουργώντας ζιγκ ζαγκ μέσα από πάρκα, ενώ υπάρχει και η περίπτωση να «κλείσει» η ουρά για νέους προσκυνητές.

Το «κλείσιμο» της ουράς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η Daily Mail, θα έρθει ίσως μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν οι αξιωματούχοι αποφασίσουν ότι κανένας άλλος δεν θα μπορέσει να φτάσει εγκαίρως στο Westminster Hall για να δει το φέρετρο της βασίλισσας. Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ουρές με αναμονή 30 ώρες.

Η ουρά σε πραγματικό χρόνο:

Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα του φερέτρου της Βασίλισσας Ελισάβετ

Χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, που πέρασαν δίπλα από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Περνώντας από τις δύο πλευρές του φερέτρου, το οποίο έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα επιβλητικό βάθρο, οι πολίτες – εμφανώς συγκινημένοι – έσκυβαν το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού και τα μάτια ορισμένων ήταν πρησμένα από το κλάμα. Άγρυπνοι φρουροί οι φύλακες του Πύργου του Λονδίνου (ευρέως γνωστοί ως Beefeaters) και οι στρατιώτες που εναλλάσσονται ανά λίγες ώρες.

Δείτε LIVE εικόνα:

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, όσοι περιμένουν υπομονετικά επί ώρες για να βρεθούν κοντά στο βασιλικό φέρετρο είναι Βρετανοί. Ωστόσο, ορισμένοι είναι τουρίστες που βρίσκονταν στο Λονδίνο σε αυτήν την ιστορική συγκυρία. Αντικρίζει κανείς ακόμη και μωρά στην αγκαλιά των γονιών τους.

Ένας από τους πρώτους που προσκύνησαν ήταν ο Κένεθ Τέιλορ, ένας 72χρονος από το Ρέντινγκ της Αγγλίας, ο οποίος είχε έρθει μαζί με έναν γείτονά του και διανυκτέρευσε σε μια σκηνή στην ουρά. Με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε ότι όταν αντίκρισε τη σορό της βασίλισσας, ένιωσε έναν κόμπο στον λαιμό. «Θα έλεγα ότι ήταν η βασίλισσα όλων των βασιλισσών», ψέλλισε.

Ευτράπελα στο Westminster Hall
Με τον κόσμο να συρρέει και το πρωτόκολλο να είναι αυστηρό, ένας φρουρός που στεκόνταν αγρυπνία δίπλα στο φέρετρο δεν άντεξε και λιποθύμησε.

Οι προσκυνητές που ήταν εκείνη τη στιγμή μέσα στην αίθουσα έμειναν άναυδοι, βλέποντας τον φρουρό να παραπατά και τα πόδια του να λυγίζουν. Λίγα δεύτερα αργότερα λιποθύμησε, με τους άλλους φρουρούς να σπεύδουν να τον βοηθήσουν.

Δείτε εικόνες από το λαϊκό προσκύνημα:

Getty ImagesGetty ImagesGetty ImagesGetty ImagesReuters

ieidiseis.gr

The post Βασίλισσα Ελισάβετ: Ολονυχτία και ουρές χιλιομέτρων για το προσκύνημα στη σορό της – Λιποθύμησε φρουρός δίπλα στο φέρετρο | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα