Τσίπρας: Η κυβέρνηση δε θα χρειαστεί να στήσει αυτί – Όλη η κοινωνία πλέον βοά «Φύγετε»!

Oμιλία στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής πραγματοποίησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρακολουθήστε την ομιλία του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:



Ως «επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας

τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως οι παρακολουθήσεις «δεν είναι για τον κ. Μητσοτάκη ένα ατύχημα. Είναι μέθοδος διακυβέρνησης». Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «η μέθοδος της διασφάλισης εξουσίας μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών. Από όλους, μα πρωτίστως από τους ανθρώπους γύρω του. Για να εξασφαλίσει τη σιωπή και την ανοχή τους».

«Είναι ο διευθυντής εξοπλισμών υπό παρακολούθηση;»

Εστιάζοντας στο σκάνδαλο των υποκλοπών ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι γεννά βαθύτατο προβληματισμό η πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός απέναντι στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

«Φάνηκε να τον τάραξε η γνωστή και πολλές φορές διατυπωμένη θέση μας, ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να δαπανά 14 δις για εξοπλισμούς τη τελευταία διετία και ούτε ένα ευρώ να μην πηγαίνει για την ενίσχυση της εγχώριας, της εθνικής πολεμικής βιομηχανίας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας πως όσες φορές διατυπώθηκε αυτή η αυτονόητη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν ούτε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε να αντεπιτεθεί.

«Αναρωτιέμαι προχθές τι ήταν αυτό που προκάλεσε. Το μόνο νέο στοιχείο που έχει προστεθεί στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες είναι ότι στις αποκαλύψεις των ημερών, ανάμεσα στα θύματα των υποκλοπών βρίσκεται και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχος Α. Αλεξόπουλος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και αναρωτιέμαι τόσο εγώ όσο και ο κάθε πολίτης που παρακολουθεί εμβρόντητος τις αποκαλύψεις. Είναι ο διευθυντής εξοπλισμών υπό παρακολούθηση; Είναι σε θέση ο πρωθυπουργός να το διαψεύσει; Θα ζητήσει από την ΑΔΑΕ να μας διαφωτίσει αν και αυτόν τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του Κοντολέοντα; Διότι εδώ δεν πρόκειται για ένα ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης. Είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως η χώρα έχει «πληρώσει πάρα πολύ ακριβά στο παρελθόν τέτοιες ιστορίες, είναι υποχρέωση να δοθούν άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ηγείται της επιχείρησης συγκάλυψης και της χυδαίας επίθεσης, της ελεεινολογίας απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Με βασικό επιχείρημα ότι δεν ήξερε τι έκανε ο ανιψιός του. Δηλαδή ότι είναι ένας ανεπαρκής, μειωμένου καταλογισμού πρωθυπουργός. Προτιμά να λέει ότι είναι ανεπαρκής παρά να παραδεχτεί ότι είναι αδίστακτος».

Και πρόσθεσε πως «εμείς του απαντάμε ότι είναι κάτι χειρότερο από ανεπαρκής και αδίστακτος. Είναι επικίνδυνος για την δημοκρατία». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι επικίνδυνος όχι μόνο για όσα έκανε αλλά κυρίως γιατί σε αυτή τη κρίσιμη καμπή, αντί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, επιλέγει την αντεπίθεση με παραληρήματα διχασμού και πατριδοκαπηλίας».

«Ο Μητσοτάκης έβαλε απέναντι του την κοινωνία και τη Δημοκρατία»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως σε αυτή τη στροφή της ιστορίας «την ηχηρή απάντηση δεν θα τη δώσουν παθητικοί αναγνώστες ή τηλεθεατές, αλλά θα τη δώσουν όπως πάντοτε ενεργοί πολίτες». Και συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να βάλει την κοινωνία και τη Δημοκρατία απέναντι του. Ήρθε λοιπόν η ώρα να κατανοήσει και ο ίδιος πόσο πανίσχυροι είναι τελικά αυτοί οι αντίπαλοι. Πιο ισχυροί από κάθε μιντιακή προπαγάνδα. Πιο ισχυροί από κάθε παρασιτική ελίτ. Πιο ισχυροί από τα οικονομικά και πολιτικά υποστυλώματα που τον έβαλαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η φωνή όλων μετατρέπεται σε ένα μαζικό “Φύγετε”»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Η κυβέρνηση των υποκλοπών δεν θα χρειαστεί πια να στήσει αυτί για να ακούσει τι λέει ο καθένας. Όλη η κοινωνία βοά πλέον. Η φωνή όλων μετατρέπεται σε ένα μαζικό “Φύγετε”, απέναντι στο καθεστώς της σήψης και της παρακμής» και πρόσθεσε πως «το μήνυμα που πρέπει να μοιραστούμε με κάθε πολίτη απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, πια είναι ένα: Η δημοκρατία σε χρειάζεται».

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «όλα πλέον συντείνουν εδώ. Οι ανισότητες, η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, η διαφθορά, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, είναι πληγές που γέννησε ο αυταρχισμός. Και αυτές θα κλείσουν, με τη βούληση και τη δράση του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Αυτή είναι σήμερα η μάχη του λαού. Αυτή είναι η δική μας μάχη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ieidiseis.gr

The post Τσίπρας: Η κυβέρνηση δε θα χρειαστεί να στήσει αυτί – Όλη η κοινωνία πλέον βοά «Φύγετε»! appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα