Τσίπρας: Kήρυξη εθνικού πένθους, άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Σε δήλωση για την τραγωδία στη Δυτική Αττική προέβη μετά την ολοκλήρωση της σχετικής σύσκεψης στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν, αλλά και ότι θα γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα ώστε να μην επαναληφθεί η καταστροφή.

Ο πρωθυπουργός καταρχήν εξέφρασε τη θλίψη του και την ευχή ο αριθμός των θυμάτων να μη μεγαλώσει

άλλο, υπογραμμίζοντας ότι είναι μία δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, καθώς ζούμε μία μεγάλη καταστροφή, αλλά και δίνοντας τα εύσημα στους φορείς και την περιφερειάρχη που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν να συντονίζουν την επιχείρηση, όπως είπε.

Η αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση τόνισε ο κ.Τσίπρας. Ανακοίνωσε την κήρυξη εθνικού πένθους και προανήγγειλε την αξιοποίηση του στρατού και όλων των μέσων ώστε να μην υπάξρει από απόψε κανείς άστεγος και πεινασμένος όπως χαρακτηριστικά είπε. Προανήγγειλε επίσης «εμπεριστατωμένη έρευνα για τις αιτίες της τραγωδίας ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή.»

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί καθώς και μέτρα ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία. Σημείωσε ότι ήδη έχουν μεταβεί τα αρμόδια κλιμάκια στις περιοχές και ότι θα διατεθεί το σύνολο των μηχανικών για να καταγραφούν και να επουλωθούν οι ζημιές.

Ευχαρίστησες του άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής και ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη σε εκείνους που δίνουν τη μάχη.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα