«Τρομάζει» τον Κυριάκο η προφητεία της Ντόρας

Το 2009 η Ντόρα είχε πει κάτι παρόμοιο και της βγήκε…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γνωστός για τις μεταφυσικές του αναζήτησης. Από τα μονοπάτια της από ανατολής και το Φενγκ Σούι, μέχρι τις αναφορές του στην αστρολογία, είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στον πνευματικό κόσμο, παρά το γεγονός ότι είναι απόλυτα προσγειωμένος στην υλιστική πραγματικότητα.

Η αναφορά λοιπόν της Ντόρας Μπακογιάννη για τον εκλογικό νόμο που συνιστά πλέον έναν ενδοοικογενειακό εμφύλιο, τρομάζει τον Κυριάκο. Όχι τόσο ως προς την τεκμηρίωση, όσο για την αναφορά

σε πιθανή εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην προσεχή αναμέτρηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε κάθε σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου, προκαλώντας την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία έχει υψηλό το αίσθημα αυτοσυντήρησης της οικογένειας, σε αντίθεση όπως φαίνεται με τον πρωθυπουργό. Η Ντόρα λοιπόν γνωρίζει ότι η απόφαση του Κυριάκου να μην επαναφέρει την ενισχυμένη αναλογική όπως αυτή ίσχυε πριν από το 2019, δίνει οριστικό τέλος στην παραμονή της οικογένειας Μητσοτάκη στην εξουσία.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε «αναμφισβήτητα ρίσκο» την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προχωρήσει σε εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπως ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ως εδώ, έχουμε να κάνουμε με έναν οικογενειακό «εμφύλιο». Η αναφορά όμως που ανησύχησε τον Κυριάκο είναι αυτή που έγινε στη συνέχεια της συνέντευξης: «Θα προτιμούσα μία κυβέρνηση Τσίπρα – όσο και αν ακούγεται τρελό από τα δικά μου χείλη- παρά μία ακυβερνησία».

Εκεί ακριβώς ξύπνησαν μνήμες από το μαύρο 2009. Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη επέμενε στην διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, σε αντίθεση με άλλα, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή.

Μετά την προκήρυξη των εκλογών λοιπόν, πολλοί γαλάζιοι ψηφοφόροι και στελέχη θυμούνται τη Ντόρα να λέει κάτι αντίστοιχο: Καλύτερα να εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου από το να έχουμε ακυβερνησία!

Η ευχή της έγινε πραγματικότητα κατά το ήμισυ όμως όπως φάνηκε. Ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, η ίδια όμως δεν κατάφερε να διαδεχθεί τον Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όταν ο πρώην πρωθυπουργός παραιτήθηκε λόγω της ήττας.

Μπορεί τότε η Ντόρα να είχε στο πίσω μέρος του μυαλού της την διαδοχή Καραμανλή, ώστε να μην την ενοχλούσε ιδιαίτερα η επικράτηση του Γιώργο Παπανδρέου. Σήμερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι η Ντόρα μπορεί να έχει όφελος από την πτώση του Κυριάκου. Αντίθετα, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης την οδηγεί να κρούση τον κώδωνα του κινδύνου στον αδερφό της, ώστε να υπάρχει και επόμενη μέρα για την οικογένεια.

newsbreak.gr

The post «Τρομάζει» τον Κυριάκο η προφητεία της Ντόρας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα