Το «ναι» Μητσοτάκη στον λιγνίτη σημαίνει πολλά…

Όσοι έχουν συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό για το θέμα της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη, γνωρίζουν από πρώτο χέρι την επιμονή -σε σημείο σχεδόν εμμονής- που είχε με την επισπευσθείσα κατάργηση των λιγνιτικών εργοστασίων και την «πράσινη» μετάβαση με γρηγορότερα βήματα από τις ευρωπαϊκές νόρμες.

Μάλιστα, συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν αρκετά κυβερνητικά στελέχη που εδώ και κάποιες εβδομάδες είχαν τολμήσει να τού… εισηγηθούν να κάνει πίσω στις αποφάσεις του για τον λιγνίτη, να είχαν… μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που τού το είπαν.

Τούτου δοθέντος, καλά ενημερωμένοι παράγοντες

που ξέρουν αυτό το παρασκήνιο, διαβεβαιώνουν τον Neo πως η χθεσινή υπαναχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την εξόρυξη λιγνίτη και παραγωγή ρεύματος, όπως και η παράταση ζωής που έδωσε σε λιγνιτικά εργοστάσια της ΔΕΗ, δεν είναι κάτι απλό: με άλλα λόγια, είτε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα «ηλεκτροσόκ» στους λογαριασμούς των πολιτών επιστρέφονται με πολύ σκληρό τρόπο στο Μαξίμου, είτε ο πρωθυπουργός έχει πληροφορηθεί ότι τα χειρότερα ως προς τις ανατιμήσεις στις τιμές παραγωγής ενέργειας βρίσκονται μόλις στην αρχή τους. Μπορούν, βεβαίως, να ισχύουν κάλλιστα και τα δύο…

matrix24.gr

The post Το «ναι» Μητσοτάκη στον λιγνίτη σημαίνει πολλά… appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα