Το χάλι της τοπικής ΝΔ και η οδός Ακρωτηρίου που δεν θα γίνει Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Δύο μικροί πολιτιστικοί σύλλογοι με μια χούφτα μέλη «άδειασαν» όλη την τοπική Νέα Δημοκρατία στο θέμα της μετονομασίας της οδού Ακρωτηρίου σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Η πρεμούρα των τοπικών στελεχών να τιμήσουν την μνήμη του Προέδρου αλλά και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για το ποιος είναι πιο «Μητσοτακικός» οδήγησε σε φιάσκο.

…Με μια πρόταση που στήθηκε άρον – άρον δεν υποστηρίχθηκε σωστά

και απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης.

Και τώρα, τα στελέχη «κλαίνε πάνω απ’ το χυμένο γάλα» και ψάχνουν να μάθουν ποια επιτροπή είν’ αυτή και ποιοι την απαρτίζουν.

Αλλά ας θυμηθούμε λιγάκι πως έγιναν τα πράγματα…

Αμέσως μετά τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τον τιμήσει, δίνοντας το όνομά του σε δρόμο των Χανίων.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μανώλης Κελαϊδής, πρότεινε ο δρόμος αυτός να είναι η οδός Ακρωτηρίου από την Ελ.Βενιζέλου έως και το Αεροδρόμιο.

Τελικά, ενώπιον της δημοτικής κοινότητας Χανίων, παρουσιάστηκε διαφορετική πρόταση που αφορούσε το τμήμα της οδού από τον Κατσαμπά μέχρι το Μόντε Βάρδια, υπογεγραμμένη από τους δημοτικούς συμβούλους Μανώλη Φραγκάκη και Γιώργο Κουκλάκη. Το συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση με ευρεία πλειοψηφία ενώ παρόντες ήταν πρώην αυτοδιοικητικοί του Ακρωτηρίου που είχαν μεταφέρει τις αντιρρήσεις τους, με το επιχείρημα ότι το όνομα της οδού παραπέμπει στην ιστορικότητα της περιοχή και στους απελευθερωτικούς αγώνες των κατοίκων της.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Μαρινάκης, είχε παρουσιάσει τα έγγραφα που στοιχειοθετούσαν χωρίς περιθώριο παρερμηνείας ότι το «Ακρωτηρίου» αφορά τοπωνύμιο όπως και τα ονόματα «Κισσάμου», «Αποκορώνου» κλπ που έχουν να κάνουν με γεωγραφικό καθαρά προσδιορισμό.

Η κοινότητα ενέκρινε την πρόταση και ο φάκελος διαβιβάστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης, η οποία έριξε «άκυρο» μετά από ενστάσεις δύο πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Μάλιστα, οι συνεδριάσεις των συλλόγων για το θέμα δεν ήταν άγνωστες στην τοπική ΝΔ όπως ούτε και η διάθεσή τους να προσβάλουν την απόφαση.

Συνεπώς πολύ απλά θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσαν και θα έπρεπε να ζητήσουν τον σχετικό φάκελο από την υπηρεσία του Δήμου και να τον αποστείλουν στην Αποκεντρωμένη, ώστε τα μέλη της επιτροπής, εξετάζοντας την ένσταση να δουν και τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στην κοινότητα.

Φυσικά ούτε αυτό έκαναν ούτε τίποτε άλλο για να γλιτώσουν το φιάσκο. Απολύτως τίποτα.

Τώρα, θα πρέπει να ψάξουν για άλλο δρόμο και να κινήσουν από την αρχή την όλη διαδικασία.

Και παράλληλα, να κοιτάξουν να κάνουν λίγο την αυτοκριτική τους ως προς το γιατί κατέληξε σε φιάσκο μια υπόθεση που έπρεπε να τελειώσει και για τυπικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους.

ΖΑΡΠ…

Keywords
Τυχαία Θέματα