Το Santa Run απάντησε στο zarpanews.gr | Εκπροσωπεί Αστυνομία, Δήμο και Περιφέρεια ;

Απάντηση απέστειλαν οι διοργανωτές του Santa Run, στο χθεσινό δημοσίευμα του zarpanews.gr (δείτε εδώ), το οποίο έγινε με αφορμή την χρήση των διακριτικών της Αστυνομίας, του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης από την διοργάνωση, κάτι το οποίο συνιστά αντιποίηση αρχής.

Αναλυτικά ενημερώνουν ότι:

“Το χαρτί που αναφέρει ο ανώνυμος συντάκτης, το γράφει και το «κυκλοφορεί» η διοργάνωση του Santa Run Chania. Αυτή που για εφτά χρόνια καταφέρνει με τη στήριξη των σωμάτων ασφαλείας,

του Δήμου Χανίων και της Αντιπεριφέρειας Χανίων, αλλά κυρίως των χιλιάδων συμπολιτών μας, να διοργανώνει με άψογο τρόπο την πορεία αλληλεγγύης χιλιάδων ανθρώπων σε παιδιά της πόλης μας απολύτως ειρηνικά και χωρίς ποτέ καμιά έστω υπόνοια μομφής για την ασφάλεια όλων.

Το εν λόγω χαρτί «κυκλοφορεί» χρόνια τώρα με σκοπό να ενημερώσει και να προστατέψει για την τυχόν ακούσια ζημιά (γρατζουνιά, σπάσιμο καθρέφτη) που μπορεί να προκληθεί σε κάποιο όχημα του οποίου ο οδηγός θα παραβλέψει τη γνωστοποίηση και θα το αφήσει στο πέρασμα της πορείας χιλιάδων ανθρώπων.”

Απάντηση zarpanews:

Προφανώς έχουμε ξεφύγει εντελώς!

Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά το πώς οι διοργανωτές του Santa Run, αφού σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλαν στο zarpanews.gr, είναι εκείνοι που κυκλοφορήσαν το συγκεκριμένο φυλλάδιο, και αναλάμβαναν να ενημερώσουν οδηγούς Ι.Χ πως δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των σταθμευμένων οχημάτων τους, απ όπου περάσει η πορεία χιλιάδων συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

Με ποια εξουσιοδότηση;

Η κανονικότητα της πόλης, θέλουμε να πιστεύουμε πως ελέγχεται από συγκεκριμένους θεσμικούς φορείς, που έχουν αναλάβει και την συγκεκριμένη ευθύνη.

Αυτούς τους φορείς τους γνωρίζουμε όλοι.

Τώρα μαθαίνουμε, πως η κανονικότητα μπορεί να καθορίζεται και από τους διοργανωτές διαφόρων εκδηλώσεων.

Που δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια σταθμευμένων οχημάτων πολιτών και μάλιστα ενημερώνουν αρμοδίως. Σας ζητήθηκε κάτι τέτοιο κι από ποιους;

Οι ερωτήσεις του δημοσιεύματος είναι συγκεκριμένες και απάντηση δεν έχει δοθεί:

Οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν για το συγκεκριμένο φυλλάδιο;

Υπήρχε η συγκατάθεση της Αστυνομίας για κάτι τέτοιο;

Η τελικά, ορισμένοι έχουν ξεχάσει ποιος είναι ο ρόλος τους;

Α, κι ας αφήσετε στην άκρη ορισμένοι τα περί αλληλεγγύης, γιατί στο όνομα της κάποιοι μπορεί να χάσουν το μέτρο και να απολέσουν και την σεμνότητα που θα έπρεπε να τους χαρακτηρίζει.

Σε ότι αφορά την αιχμή για το ανυπόγραφο του δημοσιεύματος, την παραβλέπουμε.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα