Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι κομψοί άντρες

Υπάρχουν άντρες που δείχνουν να αψηφούν τη φύση και να εξαπατούν το χρόνο. Ενώ οι συνομήλικοί τους γερνούν φυσιολογικά –με το δέρμα τους να χαλαρώνει και τα μαλλιά τους να αραιώνουν καθώς περνούν τα χρόνια- εκείνοι συμπεριφέρονται σαν ένα καλό κρασί: όσο ωριμάζουν τόσο βελτιώνονται.

Ίσως λοιπόν στην προσπάθειά σας να ξεγελάσετε τον χρόνο, θα έπρεπε να παρατηρήσετε καλύτερα αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους. Και μελετώντας τις συνήθειές τους να διδαχθείτε ένα-δυο πράγματα για το πώς να παραμείνετε νέοι για πάντα.

Δουλέψτε συστηματικά το σώμα και το μυαλό σας

Η διατήρηση της καλής

φόρμας είναι το βασικό κλειδί για τη φροντίδα της υγείας και της εμφάνισής σας μακροπρόθεσμα. Η τακτική άσκηση, 30 λεπτά επί 3 φορές την εβδομάδα, όχι μόνο κρατά το βάρος σας σταθερό, αλλά προλαμβάνει επίσης την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, υψηλής αρτηριακή πίεσης, διαβήτη, αρθρίτιδας και απώλειας οστικής μάζας.

Αφήστε τα μαλλιά σας να αραιώνουν, αλλά με στυλ

Περίπου το 40% των ανδρών βιώνουν κάποια απώλεια μαλλιών από την ηλικία των 35 και μετά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η εμφάνισή σας –και η αρρενωπότητά σας- παίρνει την κάτω βόλτα. Αρκεί να αποφύγετε θεμελιώδη λάθη και να ακολουθήσετε κάποιους σοβαρούς και εκλεπτυσμένους τρόπους κόμμωσης.Παίξτε έξυπνα με τις τρίχες του προσώπου σας

Τα γένια σας -σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τρίχες στο κεφάλι σας- δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουν ποτέ. Μάλιστα, έχουν το πλεονέκτημα να μπορούν να σας αλλάξουν την εμφάνιση μέσα σε λίγες μέρες. Όπως όμως συμβαίνει και με κάθε πτυχή της ανδρικής περιποίησης, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να πετύχετε μια ανανέωση προσώπου παίζοντας με την γενειάδα σας. Η κλασική θεώρηση, πως ένα κόντρα ξυρισμένο πρόσωπο σε δείχνει πιο νέο, αντιστρέφει το αποτέλεσμα όταν οι ρυτίδες έκφρασης δίπλα στη μύτη ή γύρω από το στόμα είναι πολύ εμφανείς –εδώ, το αξύριστο look τριών ημερών ή μια πλούσια, μοντέρνα γενειάδα ταιριάζει καλύτερα, αφού καλύπτονται εντελώς τα σημάδια του χρόνου. Και στις δυο περιπτώσεις, φροντίστε να τριμάρετε κάθε δυο-τρεις μέρες τις τρίχες σας ώστε να παραμένουν σταθερές σε μήκος και τιθασευμένες.

Φροντίστε την επιδερμίδα σας με τα προϊόντα που χρειάζεται

Πολλές φορές η μεγάλη γενειάδα, το γυμνασμένο σώμα και το σπορ ντύσιμο, δεν αρκούν για να κρύψετε τα προβλήματα που προκαλεί ο χρόνος στην επιδερμίδα σας. Αυτός είναι ο λόγος, που μια κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης σχεδιασμένη να καλύψει τις βασικές ανάγκες του δέρματός σας, αξίζει της προσοχής και του σεβασμού σας. Μολονότι υπάρχουν άνδρες που δεν θα βιώσουν ποτέ την εμφάνιση ακμής ή κοκκινίλες και καψίματα από το ξυράφι, εντούτοις, οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν διαρκώς μπόλικες τέτοιες δυσκολίες –μαζί με ξηρότητα, μαύρα στίγματα και σακούλες κάτω απ’ τα μάτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα