Τι πραγματικά συμβαίνει στη Σανγκάη: Πολιτική μηδενικών κρουσμάτων ή νέα παραλλαγή;

Για τις σοκαριστικές εικόνες που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στη Σανγκάη μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.

Ο κ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι «μέσα σε δύο χρόνια της πανδημίας έχουμε μάθει πολλά και δεν καταλαβαίνουμε αυτό που βλέπουμε στη Σαγκάη», τονίζοντας στο MEGA ότι «κάνουν σαν να είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν την πανδημία».

Correct me if I’m wrong but doesn’t Shanghai

have a 90% vaccination rate? And 26 million are still on lockdown?

???pic.twitter.com/6zKZ3h8SuQ

— Luke Rudkowski (@Lukewearechange) April 15, 2022

«Υπάρχει η υπόθεση μήπως έχουν βρει κάτι που δεν μας έχουν πει», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος σχολιάζοντας τις σκληρές εικόνες από τη Σανγκάη, με τον αυστηρό και σε πολλές περιπτώσεις απάνθρωπο περιορισμό των κατοίκων.

Τις συνθήκες που επικρατούν στη Σανγκάη μετά το αυστηρό lockdown περιέγραψε σήμερα ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σανγκάη, Βασίλης Κονιάκος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, o κ. Κονιάκος τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο», ενώ μίλησε για τη μεταφορά ακόμα και των ασυμπτωματικών ασθενών σε κέντρα απομόνωσης, αλλά και τον βίαιο αποχωρισμό παιδιών από τους γονείς τους.

NEW – Police use increasingly brutal force to enforce the Communist Party quarantine orders in #Shanghai.pic.twitter.com/Z3EEbOF6rw

— Disclose.tv (@disclosetv) April 14, 2022

Περιγράφοντας την καθημερινότητα στην πόλη, ο κ. Κονιάκος εξηγεί ότι τα τεστ, είτε σελφ είτε PCR, είναι γίνονται υποχρεωτικά κάθε μέρα και τα οργανώνουν οι επιιτροπές στις συνοικίες.

«Αν κάποιος έχει συμπτώματα, διακομίζεται σε νοσοκομείο. Οι ασυμπτωματικοί μεταφέρονται στα πρόχειρα κέντρα υγειονομικού αποκλεισμού. Στα κέντρα αυτά μένεις τουλάχιστον 14 μέρες ή μέχρι να βγάλεις δύο αρνητικά συνεχόμενα τεστ», επισημαίνει.

Ωστόσο, ιδιαίτερα αυστηρό είναι το πρωτόκολλο για τις στενές επαφές των κρουσμάτων, οι οποίες επίσης μεταφέρονται για 14 μέρες σε κέντρα απομόνωσης και στη συνέχεια μπαίνουν για επτά ακόμα ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμούς.

Όπως εξηγεί, η Κίνα έχει διαλέξει μια δυναμική πολιτική μηδενικών κρουσμάτων και η νομιμοποίηση αυτής της πολιτικής είναι ότι έχει πολύ μικρούς αριθμούς θανάτων από Covid. «Με τα 300.000 κρούσματα στα 26 εκατ. πληθυσμού δεν έχει καταγραφεί ούτε ένας θάνατος», τονίζει.

Σχετικά με τις περιπτώσεις παιδιών που αναγκάζονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Σανγκάη υπογραμμίζει ότι «όταν τα παιδιά είναι θετικά και οι γονείς είναι αρνητικοί, οι αρχές επιτρέπουν σε έναν από τους δυο να συνοδεύει το ανήλικο υπό την προϋπόθεση ότι δέχεται όλες τις συνέπειες της επιλογής αυτής». Όμως, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα όταν οι γονείς είναι θετικοί και τα παιδιά αρνητικά γιατί θα πρέπει να ορίσουν κάποιον να ασκήσει την προσωρινή επιμέλεια και είναι δύσκολο.

This clip is very terrible, not just bc of the violence of the armed forces as we all know

The woman kept asking why to arrest her, at about 50 seconds, the armed forces gave a startling answer: “Bc we are going to war against America”#Shanghai pic.twitter.com/4oJqHl1tel

— Donna 3.0 (@DonnaWongHK) April 14, 2022

Αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και νέο λοκντάουν
Η Σανγκάη, το οικονομικό κέντρο της Κίνας, ανέφερε σήμερα νέο αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων της Covid-19 που εμφανίζουν συμπτώματα, καθώς η χώρα επιβάλλει νέα λοκντάουν.

Η Οικονομική Ζώνη του Αεροδρομίου της Τσενγκτσόου, μια βιομηχανική περιοχή στην κεντρική επαρχία Χενάν που φιλοξενεί εγκαταστάσεις παραγωγής εταιρειών περιλαμβανομένης της Foxconn, προμηθευτή της Apple Inc, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ένα λοκντάουν 14 ημερών «που θα προσαρμόζεται ανάλογα με την επιδημική κατάσταση».

Foxconn είναι η εμπορική επωνυμία της Hon Hai Precision Industry Co Ltd.

Μόνο προσωπικό με πιστοποιητικά σε ισχύ, υγειονομικούς κωδικούς και απόδειξη πραγματοποίησης αρνητικών τεστ για Covid θα μπορούν να φύγουν από τη ζώνη στη διάρκεια της περιόδου αυτής των 14 ημερών, αν και «ειδικά οχήματα» θα μπορούν να ταξιδεύουν φυσιολογικά για επαγγελματικούς λόγους, ανέφεραν οι αρχές της οικονομικής ζώνης σε καταχώρισή τους σε επίσημο λογαριασμό του WeChat.

Η Foxconn δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχόλιο.

Η ανακοίνωση έγινε ενώ η βορειοδυτική πόλη Σιάν ανακοίνωσε πως επιβάλλει προσωρινά μερικό λοκντάουν στους 13 εκατομμύρια κατοίκους της έπειτα από δεκάδες μολύνσεις με Covid-19 που καταγράφηκαν αυτό το μήνα.

Οι νέοι περιορισμοι σημαίνουν αναταράξεις σε εκτεταμένες αλυσίδες προμηθειών που φαίνεται πιθανό να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις σε αποστολές φορτίων από εταιρείες, περιλαμβανομένης της Apple. Οικονομολόγοι λένε επίσης πως οι περιορισμοί θα επιβαρύνουν τη φετινή οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η Σανγκάη, η οποία υπήρξε το επίκεντρο του τελευταίου ξεσπάσματος της επιδημίας στην Κίνα, ανέφερε σήμερα για τις 15 Απριλίου αριθμό ρεκόρ 3.590 κρουσμάτων με συμπτώματα και 19.923 ασυμπτωματικά κρούσματα. Ο αριθμός των ασυμπτωματικών κρουσμάτων είναι ελαφρώς αυξημένος από τα 19.872 που ήταν μία ημέρα νωρίτερα.

Φόβος και παράνοια στη Σανγκάη: Με δαγκάνες αρπάζουν και χτυπούν πολίτες
Την ίδια ώρα όλο και πληθαίνουν τα βίντεο από τη Σανγκάη που αποτυπώνουν με τον πιο τρομακτικό τρόπο την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της κινεζικής μεγαλούπολης λόγω του αυστηρού lockdown που έχουν επιβάλλει οι αρχές.

Ένα απ’ αυτά δείχνει πολίτη να δέχεται επίθεση με δαγκάνα από ανθρώπους που φορούν προστατευτικές στολές, επειδή βγήκε από το σπίτι του.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές και προκαλούν πολλά ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κίνα. Πολλοί ανησυχούν ότι ίσως «ξέφυγε» κάποιο νέο στέλεχος ιού.

Σε ένα περιστατικό που μεταδόθηκε απευθείας στην κινεζική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat φαίνονται περίπου 30 άνθρωποι που φορούν προστατευτικές στολές με τη λέξη «αστυνομία» στην πλάτη τους να συγκρούονται με άλλους ανθρώπους έξω από ένα συγκρότημα κατοικιών και να συλλαμβάνουν τουλάχιστον έναν.

“The police are hitting us!” Woman in #Shanghai crying and shouting. Looks the police are arresting people who broke the #lockdown barricades. #上海 這樣的瘋狂還要持續多久?#CCPChina #CCPVirus pic.twitter.com/UnkJ6Aspav

Jennifer Zeng 曾錚 (@jenniferatntd) April 14, 2022

Την ίδια στιγμή αρκετά κτήρια μετατρέπονται σε κέντρα καραντίνας. Ο όμιλος Zhangjiang, στον οποίο ανήκει ένα συγκρότημα κτιρίων, ανακοίνωσε ότι οι αρχές μετέτρεψαν πέντε από τα άδεια κτίριά του σε εγκαταστάσεις καραντίνας και τον ενημέρωσαν ότι το ίδιο θα γίνει και με ακόμη εννέα.

Ο όμιλος πρόσθεσε ότι μετέφερε 39 ενοικιαστές σε δωμάτια σε άλλο σημείο του συγκροτήματος κατοικιών και τους προσέφερε αποζημίωση.

«Το απόγευμα της 14ης Απριλίου, όταν η εταιρεία μας οργάνωσε την ανέγερση του φράκτη απομόνωσης, κάποιοι ένοικοι εμπόδισαν την κατασκευή του», επεσήμανε ο όμιλος, ενώ πρόσθεσε ότι πλέον το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Οι αρχές της πόλης έχουν αρχίσει να μετατρέπουν σχολεία, νεόκτιστα κτίρια κατοικιών, όπως και εκθεσιακά κέντρα σε κέντρα καραντίνας και την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 160.000 κλίνες σε περισσότερα από 100 νοσοκομεία εκστρατείας.

Βάσει της πολιτικής μηδενικής covid-19 που ακολουθεί η Κίνα όποιος βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό μεταφέρεται σε κέντρο καραντίνας, ακόμη κι αν δεν εμφανίζει συμπτώματα, ενώ οι γείτονές του παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους για 14 ημέρες. Για τον λόγο αυτό οι ένοικοι των συγκροτημάτων κατοικιών που μετατρέπονται σε χώρους καραντίνας ανησυχούν μήπως κολλήσουν covid-19.

Το σκληρό lockdown απειλεί την οικονομία
Το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στη Σανγκάη, θα μπορούσε να διαταράξει σοβαρά την οικονομία της χώρας, προειδοποίησαν ορισμένοι επιχειρηματίες την Παρασκευή (15/4),αναφέρει η Deutche Welle.

Ένα από τα κορυφαία στελέχη της Huawei, ο Richard Yu, προειδοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης WeChat, για «μπλοκαρισμένες» αλυσίδες εφοδιασμού. «Εάν η Σαγκάη εξακολουθήσει να μην μπορεί να συνεχίσει την εργασία και την παραγωγή, από τον Μάιο, όλοι οι τεχνολογικοί και βιομηχανικοί παράγοντες που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας θα κλείσουν εντελώς, ειδικά η αυτοκινητοβιομηχανία!».

Τα μέτρα για τον κορονοϊό έχουν κλείσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, όπου παρά τον εκνευρισμό και την απόγνωση των πολιτών, απειλούν μια ήδη αποδυναμωμένη οικονομία.

Η Σαγκάη βρίσκεται στο επίκεντρο του αγώνα της Κίνας να περιορίσει το νέο ξέσπασμά της πανδημίας, με τις σκηνές που εκτυλίσσονται εν μέσω lockdown να θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Πηγή: ieidiseis.gr

The post Τι πραγματικά συμβαίνει στη Σανγκάη: Πολιτική μηδενικών κρουσμάτων ή νέα παραλλαγή; appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα