«Θα κάνουμε καιρό να ξαναδούμε τα νούμερα του 2019» – Η εκτίμηση για την πορεία της κρουαζιέρας στα Χανιά φέτος

Χρονιά ανάκαμψης για τον τουρισμό κρουαζιέρας αναμένεται να είναι η φετινή, με τα στοιχεία για τις αφίξεις στην Σούδα να αφήνουν μεγάλο περιθώριο αισιοδοξίας. Ωστόσο, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας καθώς με τον περιορισμό της πληρότητας στο 35% που ισχύει τώρα, ο αριθμός των επιβατών θα είναι αρκετά περιορισμένος.

Για την πορεία της κρουαζιέρας φέτος μίλησε στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ν. Χανίων, Δημήτρης Βιριράκης: «Μόνο από τις προαγγελίες, αναμένονται 110 αφίξεις

φέτος που είναι ένας πολύ καλός αριθμός. Ήδη έχει γίνει μία τον Ιανουάριο, αναμένεται μία τον Φεβρουάριο και οι αφίξεις πυκνώνουν μετά τα μέσα Μαρτίου» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι

«Θα κριθεί από την εξέλιξη της πανδημίας καθώς τα πλοία ταξιδεύουν στο 1/3 της πληρότητάς τους οπότε θα κάνουμε καιρό να ξαναδούμε τα νούμερα του 2019»

Όπως εξήγησε, «όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας, η οποία έχει επηρεάσει πάρα πολύ τις εταιρείες κρουαζιέρας, θα έλεγα ότι είναι οι περισσότερο θιγμένοι στον κλάδο του τουρισμού. Αυτή τη στιγμή, τα πλοία ταξιδεύουν με πληρότητα 1/3 δηλαδή μπορεί να έρθουν τα πλοία αλλά ο αριθμός των επιβατών του 2019 δύσκολα να ξαναέρθει».

«Πάντως μέσα σε μία δύσκολη χρονιά πέρυσι, το στοίχημα της διατήρησης του προορισμού κερδήθηκε, ήρθαν νέες εταιρείες και είχαμε το κάλο ότι η σαιζόν κράτησε με τον Δεκέμβριο» προσέθεσε.

Μάλιστα, όπως τόνισε, από τα Χανιά «έσπασε» και η περιβόητη «φούσκα», το πρωτόκολλο δηλαδή που απαγόρευε στους επισκέπτες οποιαδήποτε συναλλαγή στην στεριά, μετατρέποντας την κρουαζιέρα σε «δώρον – άδωρον για την τοπική αγορά.

zarpanews.gr

The post «Θα κάνουμε καιρό να ξαναδούμε τα νούμερα του 2019» – Η εκτίμηση για την πορεία της κρουαζιέρας στα Χανιά φέτος appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
2019 –, Χανιά,2019 –, chania