Τελικά ο κορονοϊός κολλάει στα ΜΜΜ

Την ώρα που η είδηση για τα έκτακτα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού και της μετάλλαξης Ομικρον έφτανε στα δημοσιογραφικά γραφεία, η συζήτηση για το χάος που επικρατεί στα ΜΜΜ ήταν εξαφανισμένη από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης.

Στα μέτρα, ωστόσο, που θα ανακοινώσει το πρωί είτε ο Γιάννης Οικονόμου είτε ο υπουργός Υγείας, (δεν έχει καμία σημασία) γίνεται ειδική αναφορά για τις μάσκες στα ΜΜΜ.

Σύμφωνα

με την πρόταση των Ειδικών πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στα ΜΜΜ και μάλιστα οι πολίτες θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα ή ενισχυμένη.

Και όλο το προηγούμενο διάστημα; Από τον Μάρτιο του 2020; Ήταν όλα καλά και ξαφνικά από το Δεκέμβριο του 2021 άλλαξε συμπεριφορά ο κορονοϊός;

Είναι η πρώτη φορά που επίσημα η Επιτροπή από τον Μάρτιο του 2020 μας λέει ευθέως να πάρουμε στα σοβαρά την υπόθεση κορονοϊός και ΜΜΜ γιατί ξαφνικά «ανακάλυψαν» ότι κολλάει.

Ενώ το προηγούμενο διάστημα δεν κολλούσε, με τον πρωθυπουργό θυμάμαι, που είχε ανάγκη τότε τις μελέτες, να μας παρουσιάζει γαλλικές έρευνες σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό της διασποράς του κορονοϊού στα ΜΜΜ είναι, μόλις, 1,2%. Και, επιτρέψτε μας, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όσα έλεγε ο υπουργός Μεταφορών ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει στα ΜΜΜ, λέγοντας σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» ότι «δεν έχει αποδειχθεί ότι τα ΜΜΜ είναι εστία υπερμετάδοσης».

Δυστυχώς μια από τις μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης του κορονοϊού ήταν και είναι τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Το παραδέχτηκε σε δεύτερο χρόνο ο κ. Καραμανλής, ωστόσο, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.

Σήμερα η μετάλλαξη Ομικρον δεν αστειεύεται, και πρέπει το υπουργείο να δώσει άμεσες λύσεις στον συγχρωτισμό των ανθρώπων σε μετρό και λεωφορεία.

Θα πρέπει η Επιτροπή επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, να μην καθυστερεί και να επικοινωνεί την αλήθεια σε όλους τους τόνους. Και αν δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις να παραιτούνται.

Ανθρώπινες ζωές είναι αυτές και δυστυχώς η διπλή μάσκα δεν είναι η λύση, αλλά ένα μπάλωμα για τους ανθρώπους που ο κορονοϊός κάθε μέρα περνά ξυστά από δίπλα τους.

Γράφει  ο Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας

The post Τελικά ο κορονοϊός κολλάει στα ΜΜΜ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τελικά, ΜΜΜ,telika, mmm