Τα σχολεία στα Χανιά που θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» έχει ήδη ξεκινήσει την επέλασή της στα Χανιά, με έντονες καιρικές συνθήκες που θυμίζουν καθαρό… χειμώνα.

Με απόφαση του δημάρχου δήμου Καντάνου – Σελίνου λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που θα συνεχιστούν στην πόλη μας τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά, την Παρασκευή 11 Μαρτίου είναι τα ακόλουθα:

Γυμνάσιο – Λύκειο ΠαλαιοχώραςΝηπιαγωγείο – Δημοτικό ΚαντάνουΓυμνάσιο – ΕΠΑΛ
ΚαντάνουΠαιδικός Σταθμός ΚαντάνουΝηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείου Ροδοβανίου

Επίσης, οι έντονες χιονοπτώσεις επηρέασαν και τα Σφακιά, με την διέλευση των οχημάτων να καθίσταται επικίνδυνη ή αδύνατη από τον επαρχιακό δρόμο Κράπης- Ίμπρου.

Ως εκ τούτου το πρόγραμμα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών στο δήμο θα έχει ως εξής:

Γυμνάσιο – Λύκειο Χώρας Σφακίων κλειστόΔημοτικό και Νηπιαγωγείο Ασκύφου κλειστόΔημοτικό Βουβά κλειστόΔημοτικό και Νηπιαγωγείο Ανώπολης ανοιχτόΝηπιαγωγείο Βουβά ανοιχτόΝηπιαγωγείο Σκαλωτής ανοιχτόΔημοτικό Χώρας Σφακίων ανοιχτό (για τη λειτουργία του ολοημέρου θα ενημερωθούν οι γονείς)Νηπιαγωγείο Πατσιανού: Η λειτουργία του πρωινού τμήματος θα εξαρτηθεί από την προσβασιμότητα του δρόμου από το νότιο οδικό άξονα. Θα υπάρξει συνεννόηση της εκπαιδευτικού με τους γονείς. Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένου του παγετού που επικρατεί στο οδικό δίκτυο και στον δήμο που καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων προς τα σχολεία.

Επιπλέον, λόγω ψύχους, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών, πρέπει να παραμένουν ανοικτά.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, τα παραπάνω σχολεία θα λειτουργήσουν αντίστοιχα.

zarpanews.gr

The post Τα σχολεία στα Χανιά που θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα