Τα «δίχτυα» του Μητσοτάκη προκαλούν άγριους καβγάδες στην «Ελληνική Λύση»

«Καζάνι που βράζει» η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με τις φήμες περί «εξαγοράς» βουλευτών του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επομένη των εκλογών.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, έριξε ευθείες βολές στον Κυριάκο Μητσοτάκη για «επιχείρηση αποστασίας» με τρεις βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Ως επακόλουθο, ο πρόεδρος του κόμματος παρέπεμψε στο Πειθαρχικό τρεις βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι φέρονται να έχουν γίνει αποδέκτες πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία

να εκλεγούν με την Ελληνική Λύση και αμέσως μετά να προχωρήσουν στο κόμμα Μητσοτάκη.

Πρόκεται για τους Αντώνη Μυλωνάκη, Απόστολο Αβδελά και Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, που εκλέγονται στην Ανατολική Αττική, την Α΄ Θεσσαλονίκης και τον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών αντίστοιχα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ως «τιμωρία» αποφάσισε να τους κατεβάσει σε άλλες περιφέρειες από αυτές που εκλέγονται.

Άμεση ήταν η απάντηση του Αντώνη Μυλωνάκη, ο οποίος με μια ανάρτησή του στο facebook απαντά στον αρχηγό του ότι δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει περιφέρεια από αυτή που έχει εκλεγεί.

Η ανάρτηση του έχει ως εξής:

«Μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύση με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημερωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική.

Ήμουν βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια – και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα – και παραμένω εργάτης, μαχητής και πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύθηκαν, τους οποίους και υπηρέτησα και υπηρετώ τέσσερα χρόνια τώρα.

Με σοβαρότητα, εντιμότητα, λογική και αξιοπρέπεια δηλώνω ότι θα υπερασπίζομαι πάντα τις ιδεολογικές μου θέσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την τετραετή παρουσία μου στη Βουλή.

Αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απότερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν.

Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, καλό και κυρίως τίμιο αγώνα και σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να είναι πάντα με ψηλά το κεφάλι.

Με εκτίμηση,

Αντώνιος Μυλωνάκης».

Όπως έγραψε νωρίτερα στο iEidiseis o Bασίλης Σκουρής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης φέρεται αποφασισμένος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται, όσο οδυνηρά και αν είναι, καθώς θεωρεί ότι την επόμενη μέρα των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εν εξελίξει σχέδιο προκειμένου να να πάρει στη Νέα Δημοκρατία βουλευτές από την Ελληνική Λύση. Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι «ύποπτοι βουλευτές», που φέρονται να είναι σε συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία, να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων.

Επίσης, όπως αναφέρεται σήμερα στη στήλη REDCARPET, ο Κυριάκος Βελόπουλος έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα του κόμματός του να καταθέσει στον εισαγγελέα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του που δέχτηκαν πιέσεις από στελέχη της ΝΔ προκειμένου να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης με αντάλλαγμα μια θέση στον κρατικό μηχανισμό εφόσον επανεκλεγεί ο Μητσοτάκης. Μαζί με τα ονόματα θα κατατεθούν και όλα τα στοιχεία που υπάρχουν.

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα…

Οι συνεπείς αναγνώστες του iEidiseis, θα θυμούνται πως δεν είναι η σημερινή η πρώτη αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου. Στις 6 Απριλίου από το βήμα της Ολομέλειας ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης κατήγγειλε πως «ανθρωποι της ΝΔ επιχειρούν με διάφορες υποσχέσεις να πείσουν υποψηφίους της Ελληνικής Λύσης να μην κατέβουν στις εκλογές».

Έγραψε το iEidiseis:

«Άνθρωποι της ΝΔ επιχειρούν με διάφορες υποσχέσεις να πείσουν υποψηφίους της Ελληνικής Λύσης να μην κατέβουν στις εκλογές».

«Αν τώρα, παίρνουν τηλέφωνα και προσπαθούν να τους πείσουν να μην κατέβουν με την Ελληνική Λύση, λέγοντας τους ότι υπάρχει μια θεσούλα για να βολευτείτε, φανταστείτε τι έχουν να κάνουν την επόμενη μέρα των εκλογών και πως θα φεύγουν οι τροχήλατες βαλίτσες προς τους 10-15 αποστάτες που θα χρειάζονται για να κάνουν κυβέρνηση», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα εθισμένο στην αποστασία και βουτηγμένο στο βούρκο της ανηθικότητας» κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το ζήτημα αυτό.

«Φωτιά στα τόπια» άναψαν στα «διαμερίσματα» της δεξιάς και… δεξιότερης «πολυκατοικίας». Και ακόμα είμαστε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Τα «γαλάζια» ζόρια, πάντως, είναι πολλά, δύσκολα και δεν κρύβονται.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας (που λέγανε και παλιά) για την συνέχεια…

ieidiseis.gr

The post Τα «δίχτυα» του Μητσοτάκη προκαλούν άγριους καβγάδες στην «Ελληνική Λύση» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα