«Τα Χανιά γιορτάζουν και μαζί με αυτά γιορτάζουμε κι εμείς» – Μουσική εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού | Video + Photos

Ένα ταξίδι στις μουσικές του Πολεμικού Ναυτικού με τίτλο «Τα Χανιά Γιορτάζουν» πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» το απόγευμα του Σαββάτου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Εμμανουήλ Πετράκης, προέδρου του Ναυτικού Μουσείου Χανίων, ο οποίος ευχαρίστησε τον αρχηγό του Ναυτικού για την μουσική αυτή και χαιρέτησε τον αρχηγό της αεροπορίας. «Τα Χανιά γιορτάζουν και

μαζί με αυτά γιορτάζουμε κι εμείς» δήλωσε ο ίδιος ολοκληρώνοντας.



Στη συνέχεια, ο Στυλιανός Πετράκης, αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, είπε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εκείνον να βρίσκεται στην Κρήτη, ανάμεσα σε συμπατριώτες. «Το Πολεμικό Ναυτικό, όπως η Πολεμική Αεροπορία κι ο στρατός ξηράς θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν αυτή την πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη» τόνισε ο κ. Πετράκης.



Τον λόγο πήρε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήμαρχος Χανίων, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για τον τίτλο της αποψινής βραδιά, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι ένας τίτλος που γεμίζει περηφάνεια όλους εδώ. «Αξίζει και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Νιώθουμε ασφάλεια» σημείωσε ο δήμαρχος.



Τέλος, οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον Νίκο Καλογερή, αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο οποίος αναφέρθηκε στις 21 Νοεμβρίου, όπου γιορτάζει η πολιούχος της πόλης αλλά κι οι ένοπλες δυνάμεις. Ευχαρίστησε, με την σειρά του, τους παρόντες φορείς, αλλά και το Ναυτικό Μουσείο που συνεχίζει να κάνει δράσεις.



Η εκδήλωση αποτέλεσε συνδιοργάνωση του δήμου Χανίων, της αντιπεριφέρειας Χανίων και του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, ενώ την παρουσία έκανε ο Σήφης Μαρκάκης, ειδικός συνεργάτης Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη, ενώ μετέπειτα ακολούθησαν μουσική και τραγούδια από την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού:



Συνέπραξαν οι:

Μαρίζα Σακκελαρίου (Σοπράνο)Δανάη Μπερή (Σοπράνο)Θεόδωρος Μπιράκος (Βαρύτονος)Αντρέας Καραούλης (Τενόρος)Μανώλης Κοκκώνης (Τενόρος).

Διεύθυνση μουσικής: Πλωτάρχης (Ε) Α. Καραγουδάκης Π.Ν.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την μουσική εκδήλωση:

zarpanews.gr

The post «Τα Χανιά γιορτάζουν και μαζί με αυτά γιορτάζουμε κι εμείς» – Μουσική εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα Χανιά, – Μουσική, Πολεμικού Ναυτικού | Video + Photos,ta chania, – mousiki, polemikou naftikou | Video + Photos