Στη Μεσόγειο και το δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν τη δεύτερη ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου τους, δηλαδή το «USS Αϊζενχάουερ», στη Μεσόγειο, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (28/10).

Έτσι, οι Αμερικανοί ενισχύουν περαιτέρω τη στρατιωτική τους παρουσία εν μέσω ανησυχιών για κλιμάκωση της σύγκρουσης με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Haaretz. Η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου «USS Αϊζενχάουερ» θα προστεθεί στην ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου «USS Φορντ»,

η οποία αναπτύχθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο πέρασε, πριν από λίγες ώρες, το Στενό του Γιβραλτάρ και έτσι μπήκε στα νερά της Μεσογείου.

#BREAKING #USA #Israel #Gaza USS Dwight D. Eisenhower passed the Strait of Gibraltar a few hours ago and entered the Mediterranean Sea. pic.twitter.com/V3LJjWvBgQ

— The National Independent (@NationalIndNews) October 28, 2023

Υπενθυμίζεται πως το Πεντάγωνο διέταξε μια δεύτερη ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο και στέλνει μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή, καθώς το Ισραήλ επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα, σύμφωνα με τα ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, σε δήλωσή του στις 14 Οκτωβρίου.

Πάντως, σύμφωνα με το CNN, τα αμερικανικά πολεμικά πλοία δεν έχουν σκοπό να συμμετάσχουν στις μάχες στη Γάζα ή να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις του Ισραήλ, αλλά η παρουσία δύο εκ των ισχυρότερων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού έχει σχεδιαστεί για να στείλει ένα μήνυμα αποτροπής στο Ιράν και στους πληρεξουσίους της Τεχεράνης στην περιοχή, όπως είναι η Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Secretary of Defense Lloyd J. Austin III has directed the USS Eisenhower Carrier Strike Group join the USS Ford Carrier Strike Group which arrived earlier this week https://t.co/9be1sWBKA7 pic.twitter.com/TdrfrHMXly

— U.S. Central Command (@CENTCOM) October 15, 2023

Το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», το οποίο είναι η ναυαρχίδα της ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρων, θα συνοδεύεται από ένα καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων και δύο αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λόιντ Όστιν. Επισημαίνεται ότι το εν λόγω αεροπλανοφόρο μπορεί να μεταφέρει περισσότερα από 60 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F/A-18. Ακόμα, το αεροπλανοφόρο «Φορντ» μπορεί να αναπτύξει περισσότερα από 75 αεροσκάφη.

ieidiseis.gr

The post Στη Μεσόγειο και το δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεσόγειο, Αϊζενχάουερ,mesogeio, aizenchaouer