Στα Χανιά ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για το θέμα των προσφύγων | Photos

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, παρευρέθη ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φιλίπ Λεκλέρ, σήμερα το πρωί.

Ο κ. Λεκλέρ, συζήτησε για το θέμα της έλευσης των προσφύγων στην Κρήτη, τις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο Ηράκλειο όπου φιλοξενούνται ήδη πρόσφυγες, και

τις δομές που πρέπει να φτιαχτούν στα Χανιά ώστε η πόλη να είναι έτοιμη, σε μία ενδεχόμενη, ροή προσφύγων. «Ήδη, έχουν διατεθεί επτά διαμερίσματα στα Χανιά και ελπίζουμε ότι με το τέλος της τουριστικής σεζόν να αυξηθούν. Η κατάσταση στην Ελλάδα τώρα είναι πιο σταθερή, καθώς έχουν μειωθεί οι ροές των προσφύγων που έρχονται από την Τουρκία, τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο είχαμε λίγες αφίξεις στην Λέσβο, Χίο και Σάμο. Εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις στην Κρήτη δεν φθάνουν πρόσφυγες, ο δρόμος ουσιαστικά οδηγεί από την Λιβύη στην Ιταλία, οπότε δεν περιμένουμε ότι θα δημιουργηθεί ροή στην Κρήτη, καλό είναι όμως σε κάθε περίπτωση να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λεκλέρ.

Φιλίπ Λεκλέρ

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα