Σουπιές κοκκινιστές με σπανάκι στη χύτρα ταχύτητας

Μαγειρέψτε στη χύτρα ταχύτητας τις πιο νόστιμες κοκκινιστές σουπιές με σπανάκι. Ιδανικό πιάτο για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!

Συστατικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες1 κρεμμύδι1 σκ. σκόρδο1 κ.σ. πελτέ ντομάτας50 γρ. λευκό κρασί1 κ.γ. μαραθόσπορο400 γρ. ντομάτα κονκασέαλάτιπιπέρι1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη150 γρ. νερό1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο

Για το σερβίρισμα

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος

Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μια χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στη χύτρα.Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε με την κουτάλα.Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό.Ρίχνουμε σε δόσεις το σπανάκι περιμένοντας να μειωθεί ο όγκος του για να ρίξουμε την επόμενη δόση.Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2, και μόλις η ένδειξη δείξει το πράσινο χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και βράζουμε για 20 λεπτά.Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή, ανοίγουμε το καπάκι, και μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα.Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

akispetretzikis.com

The post Σουπιές κοκκινιστές με σπανάκι στη χύτρα ταχύτητας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σουπιές,soupies