Σοκ στην Αυστραλία: 14χρονο μοντέλο αυτοκτόνησε λόγω online bullying

Μια 14χρονη Αυστραλή που είχε πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν σε διαφημιστική καμπάνια της εμβληματικής εταιρείας καπέλων Akubra, έβαλε τέλος στη ζωή της, μετά από επίμονο bullying που δεχόταν online τα τελευταία χρόνια.
Oι γονείς της άτυχης Amy Everett δημοσίευσαν ένα συγκινητικό κείμενο εις μνήμην της αδικοχαμένης κόρης τους, προσκαλώντας μάλιστα τους διαδικτυακούς «βασανιστές» της στην κηδεία της, για να «δουν με τα ίδια τους τα μάτια το κακό που προξένησαν».

Η οικογένεια από την πόλη Κάθριν της Βόρειας Επικράτειας επέκρινε σφοδρά τους χρήστες του διαδικτύου που έκαναν τη ζωή της μικρούλας κόλαση και ορκίστηκε ότι ο θάνατός της δεν θα είναι μάταιος.
Ειδικότερα, ο πατέρα της 14χρονης έλυσε τη σιωπή του τέσσερις μέρες μετά την αυτοκτονία της κόρης του, στις 3 Ιανουαρίου. Αφού ευχαρίστησε όσους συμπαραστάθηκαν σε εκείνον και την οικογένειά του, έστειλε το εξής μήνυμα με ανάρτησή του στο Facebook.

«Ξέρω ότι για κάποιους η αυτοκτονία θεωρείται δειλία αλλά εγγυώμαι ότι όσοι το πιστεύουν αυτό δεν έχουν ούτε τη μισή ψυχική δύναμη από εκείνη που διέθετε ο μικρός μου άγγελος. Η κόρη μου είχε τη δύναμη να κάνει αυτό που νόμιζε ότι έπρεπε για να αποδράσει από την κακία αυτού του κόσμου. Αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να δουν αυτή την ανάρτηση τα άτομα που, για να γελάσουν ή να αισθανθούν ανώτερα βασάνιζαν και τρομοκρατούσαν την Amy, τους προσκαλώ στην κηδεία για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια την απόλυτη καταστροφή που προξένησαν», έγραψε ο τραγικός πατέρας, ενθαρρύνοντας όσους διαβάσουν το μήνυμά του και ξέρουν για μια ανάλογη περίπτωση bullying να σπάσουν τη σιωπή τους.
«Μιλήστε τώρα, ακόμα κι αν τρέμει η φωνή σας. Ας σταματήσουμε το bullying όπου κι αν συμβαίνει, πρωτίστως στην οικογένειά μας αλλά και αλλού. Οποιοσδήποτε βιώνει αυτήν την κρίση πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι μόνος του και ότι έχει κάποιον να μιλήσει», συμπλήρωσε ο πατέρας της 14χρονης στην ανάρτησή του.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα