Σκουρλέτης από τα Χανιά: Παίζουν με την αγωνία των συμβασιούχων με στημένα δημοσιεύματα

Ως ειλικρινή και πολύ ενδιαφέρουσα, χαρακτήρισε την συζήτηση που είχε με τους δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη των Χανίων και η οποία είχε ως αντικείμενο τις επερχόμενες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αντιπεριφέρεια.

Ο κ. Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, είπε μεταξύ άλλων ότι διαπίστωσε καλή διάθεση για συνεννόηση με τους αυτοδιοικητικούς του νομού, ενώ τόνισε ότι έγινε συζήτηση και για την υποστελέχωση των δήμων,

σημειώνοντας παράλληλα πως στόχος της κυβέρνησης με τις επερχόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο είναι να «δώσουμε χώρο και να ενισχύσουμε το ρόλο και στους δύο βαθμούς της Τ.Α.»

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε, ότι έγινε συζήτηση και για τις αλλαγές στο σημερινό παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα όπως το χαρακτήρισε, για το οποίο ανάφερε πως έχει κλείσει τον κύκλο του και επεσήμανε πως «κινούμαστε στο πλαίσιο της καθιέρωσης της απλής αναλογικής.»

Έκανε λόγο για αλλαγές στην διακυβέρνηση των δήμων, για να μπούμε όπως είπε, σε μια άλλη κουλτούρα συνεργασιών και συναινέσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, πως το σχετικό νομοσχέδιο «σκούπα» για την Τ.Α, όπως το χαρακτήρισε βρίσκεται στη τελική του ευθεία σημειώνοντας πως εφόσον «νομοθετήσουμε στο 2017 οι όποιες αλλαγές να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές και για το εκλογικό σύστημα, αλλά και για τον αναθεωρημένο Καλλικράτη.»

Σε ότι αφορά τους πόρους που θα διατεθούν από την κεντρική εξουσία στους ΟΤΑ είπε θα υπάρξει αύξηση από τους ΚΑΠ που θα φθάσει τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για μια στημένη επικοινωνιακά προσπάθεια.

Είπε ειδικότερα πως υπάρχει αναμονή για την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, ενώ ανέφερε πως του έκανε εντύπωση πως χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και χωρίς να έχει καταλήξει σε απόφαση, «παρακολουθήσαμε μια προσπάθεια εκ μέρους των γνωστών κέντρων της Ν.Δ που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση να δημιουργήσουν με διαρροές σύγχυση και να παίξουν με τις αγωνίες των εργαζομένων στην καθαριότητα.»

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για στημένα δημοσιεύματα και στημένη επικοινωνιακά προσπάθεια.

Επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στην επίθεση σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου είπε πως «θέλω να εκφράσω για άλλη μια φορά εκ μέρους της κυβέρνησης την απόλυτη καταδίκη μας σε τέτοιου είδους ενέργειες.»

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως «το Ελληνικό Πολίτευμα και η Ελληνική Δημοκρατία δεν κινδυνεύει και ούτε επηρεάζουν τους έλληνες πολίτες τέτοιου είδους καταδικαστέες ενέργειες.»

Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την Ελλάδα μια από τις πλέον ασφαλείς χώρες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι μια ασφαλής δημοκρατία, ασφαλής χώρα που αποτελεί και παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.»

Είπε πως αυτό που επιβάλλεται είναι η ομόθυμη καταδίκη, αυτών των ενεργειών και «ζητήματα όπως αυτά δεν προσφέρονται για προσπάθεια δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων ή πολιτικής κερδοσκοπίας».

Σε ότι αφορά το θέμα του χρέους και των όσων διημείφθησαν στο τελευταίο Γιουρογκρουπ, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως τα μέτρα που ψηφίστηκαν για να εφαρμοστούν θα εφαρμοστούν έχοντας ως προϋπόθεση συμφωνία για το χρέος.

Τόνισε με έμφαση πως υπάρχουν όρια στην διαπραγμάτευση και αυτά τα όρια επιβάλλονται από το συμφέρον του Ελληνικού λαού και από τις μεγάλες αξίες της σημερινής κυβέρνησης, τις αξίες της και τις αντιλήψεις της για την Ευρώπη, την προοπτική της, αλλά και για την συνοχή της ίδιας της κοινωνίας.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα