Σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές και στα Χανιά – Διεξάγονται ξανά, μετά από τρία χρόνια | Video+Photos

| Video+Photos

Έπειτα από την παρέλευση τριών ετών, διεξάγονται και πάλι στα πανεπιστήμια της χώρας οι φοιτητικές εκλογές και τα Χανιά δεν αποτελούν εξαίρεση. Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, κάλπες στήθηκαν ξεχωριστά για κάθε σχολή και τον ενιαίο σύλλογος, ενώ μέλη παρατάξεων βρίσκονταν στα παραδοσιακά τραπεζάκια, με τις αφίσες να δείχνουν ξεκάθαρα το πού βρίσκεται η κάθε παράταξη.

Τη ψήφο των φοιτητών διεκδικούσαν η Ενωτική Πρωτοβουλία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΠΚΣ και οι Αγωνιστικές Κινήσεις.

“Οι φοιτητικές εκλογές διεξάγονται μετά από τρία χρόνια. Η επίθεση που έχουν δεχτεί οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι τεράστια από την κυβέρνηση της ΝΔ. Μέσα από τις εκλογές αυτές θέλουμε να αποτυπωθεί η απάντηση των φοιτητών σε όλα όσα έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται το επόμενο διάστημα. Ζητάμε δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία”, ανέφερε ο Γιώργος Χαβάκης από την Ενωτική Πρωτοβουλία.

“Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο σημαντικές. Από το 2019 βλέπουμε τη ΝΔ να επιτίθεται στη νεολαία, να καταργεί το άσυλο και μετά είδαμε επεμβάσεις της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, στο ΑΠΘ με φρικτές εικόνες, να χτυπιούνται φοιτητές. Θεσπίζει διαγραφές και όρια φοίτησης. Στη σχολή μου θα καταλήξει έτσι να διαγράφεται ένας στους δύο φοιτητές”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Πρασσόπουλος, επίσης εκ μέρους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

“Επιστρέφουμε για πανεπιστήμια ασφαλή, συμπεριληπτικά, που τους χωράνε όλους και να επικρατήσει επιτέλους η φωνή της λογικής. Οι φοιτητές είναι αυτοί που αποφασίζουν τί θέλουν από τους συλλόγους και την κατεύθυνσή τους. Πιστεύουμε σε δημοκρατικούς συλλόγους, ελπίζω να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή σήμερα και ελπίζω χρόνο με τον χρόνο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να γίνεται πιο δυνατή και να μην επικρατεί αυτή η ηθική πλεονεξία κάποιων δυνάμεων που πιστεύουν ότι είναι οι μοναδικές σε αυτό το ίδρυμα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι”, δήλωσε ο Κυριαζής Σωτηρίου, γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

“Εμείς έχουμε διαχρονικά καθαρή θέση. Προσδοκούμε σε συλλόγους αγωνιστικούς, συλλόγους αποκούμπι για τους φοιτητές και ενάντια σε κυβερνήσεις που δυσκολεύουν τις σπουδές μας. Καλούμε τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή, μετά από τρία χρόνια που η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να κρατήσει κλειστά τα πανεπιστήμιά μας, χωρίς να μεριμνήσει για να διεξαχθούν δια ζώσης τα μαθήματα, χωρίς να μεριμνήσει για φοιτητές που μένουν σε άλλες περιοχές να διευκολυνθούν στη διαβίωσή τους. Εδώ παίρνουμε παράδειγμα από τον σύλλογο Εστίας που είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσεις, όπως την ανέγερση των εστιών και προσδοκούμε την επόμενη μέρα να δημιουργήσουμε τέτοιους συλλόγους”, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Αποστόλου, υποψήφιος με την Πανσπουδαστική.

Εκλογές διεξάγονται και στο ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ Κρήτης), όπου το πρωί η κίνηση ήταν ιδιαίτερα υποτονική. Μαθήματα στα Πανεπιστήμια δεν διεξάγονται την ημέρα των εκλογών.

Αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

The post Σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές και στα Χανιά – Διεξάγονται ξανά, μετά από τρία χρόνια | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα