Πτωχεύει η Hondos Center – Βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο εδώ και πολλά χρόνια

Ένα άσχημο νέο έρχεται για την ελληνική επιχειρηματικότητα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Hondos Center Πολυκαταστήματα τίθεται σε καθεστώς πτώχευσης.

Όπως μεταδίδει το Capital.gr με την απόφαση 520/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η εταιρεία πτωχεύει σε μία εξέλιξη ωστόσο

η οποία δεν προκαλεί έκπληξη στην αγορά, καθώς, εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ ακίνητά της έχουν οδηγηθεί, στο παρελθόν, σε πλειστηριασμό.

Όπως προβλέπει η πτωχευτική διαδικασία, στις 5 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συνέλευση εικαζόμενων πιστωτών (οι απαιτήσεις τους κατά της Hondos Center Πολυκαταστήματα (Hondos Παλλάς) πιθανολογούνται κατά την κρίση του εισηγητή).

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013 για την 26η εταιρική χρήση, η Hondos Παλλάς πολυκαταστήματα, που ελέγχει ο Γιώργος Χόντος, ένας από τους πέντε αδελφούς της οικογένειας, εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 77,5 εκατ. ευρώ, με την μερίδα του λέοντος, ποσό ύψους 24,3 εκατ. ευρώ να αφορά τους προμηθευτές.

Σύμφωνα με την «εικόνα» των μεγεθών της 31.12.2013, οι οφειλές που συνδέονται με μεταχρονολογημένες επιταγές ανέρχονται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια προς τις τράπεζες διαμορφώνονται σε 18,5 εκατ. ευρώ. Τα χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ.

Για τις τρεις τελευταίες χρήσεις (2014-2016) η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρία δεν έχει σχέση με την εταιρία που δραστηριοποιείται στα Χανιά στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη 35.

Keywords
Τυχαία Θέματα