Πτήση της Air France με 323 επιβάτες πέρασε από το σημείο όπου ερρίφθη ο πύραυλος της Β. Κορέας

Εμπορική πτήση γεμάτη επιβάτες πέρασε από το σημείο όπου ερρίφθη πρόσφατα ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας ο οποίος κατέπεσε στη θάλασσα ανοικτά των ανατολικών της ακτών της Ιαπωνίας.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ABC το αεροσκάφος πέρασε από το σημείο της διαδρομής του βλήματος λιγότερο από 10 λεπτά αργότερα, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Τα δεδομένα πτήσης δείχνουν ότι το αεροσκάφος που δυνητικά κινδύνευσε ήταν

της Air France, ταξίδευε από το Τόκιο στο Παρίσι και είχε 323 επιβάτες.

Σε μια δήλωση προς την ABC News, η Air France είπε ότι οι επίσημες ζώνες δοκιμών πυραύλων της Βόρειας Κορέας «δεν παρεμβαίνουν καθόλου με τα δρομολόγια πτήσεων της Air France» και ότι η πτήση ολοκληρώθηκε χωρίς αναφορές για προβλήματα.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τις αρχές, η Air France αναλύει διαρκώς τις δυνητικά επικίνδυνες ζώνες και προσαρμόζει ανάλογα τα σχέδια πτήσης, προσθέτει η δήλωση.

Ωστόσο το Πεντάγωνο είχε ήδη εκφράσει την ανησυχία του για τον πιθανό κίνδυνο που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένας πύραυλος στα εμπορικά αεροσκάφη που περνάνε από την περιοχή.

«Αυτός ο πύραυλος πέταξε μέσα από τον πολυσύχναστο εναέριο χώρο που χρησιμοποιούσαν εμπορικά αεροσκάφη », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, κ. Jeff Davis. «Προσγειώθηκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας και μια περιοχή που χρησιμοποιείται από εμπορικά και αλιευτικά σκάφη. Όλα αυτά είναι εντελώς ασυντόνιστα», τόνισε.

Πηγή: lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα