Προβολή της ταινίας “Tαξίδι στην Ικαρία, Ουτοπία;” του Χανιώτη σκηνοθέτη Μανώλη Παπαδάκη στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Η ταινία του Χανιώτη σκηνοθέτη Μανώλη Παπαδάκη “Tαξίδι στην Ικαρία, Ουτοπία;” , προβάλλεται σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στις 8:00 μ.μ.

Στην προβολή θα παρευρίσκεται ο ίδιος ο σκηνοθέτης, αλλά και ο Ζαχαρίας Μουτούκιας ο οποίος συμμετέχει στην ταινία και η γνωριμία του με τον

σκηνοθέτη ήταν καθοριστικής σημασίας για την δημιουργία της.

“ Η Ικαρία ήταν αυτή που με βοήθησε να βγω από την κατάθλιψη και να μπoρέσω να ξαναεμπιστευτώ τους ανθρώπους” είναι η φράση του Ζαχαρία Μουτούκια που ενέπνευσε τον Μανώλη Παπαδάκη. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η Ναταλί Ζεντέλη .

Το ταξίδι στην Ικαρία ξεκινά με το πιο όμορφο φεγγάρι που χαρίζει το νησί στη συνάντηση μητέρας γιου και παλινδρομείται μεταξύ της πραγματικότητας του χτες και του σήμερα στον τόπο που γεννήθηκε ο Διόνυσος. Πρωταγωνιστές οι άνθρωποι, οι μύθοι, ο ικαριώτικος χορός, οι ιστορίες για τον νόστο, το σταμάτημα του χρόνου. Η Ικαρία ξεπερνά τα γεωγραφικά της όρια και γίνεται απλά το σπίτι των παιδικών μας χρόνων, η δική μας Ουτοπία.

Δυο λόγια για τον Χανιώτη σκηνοθέτη Μανώλη Παπαδάκη
Δούλεψε στην ιδιωτική ελληνική τηλεόραση από το ξεκίνημά της και για πολλά συνεχή χρόνια. Σκηνοθέτησε εκπομπές όπως “ το μαύρο κουτί”, “ φάκελοι” , “έρευνα” , “ιστορίες” , μόνιμος συνεργάτης των Παύλου Τσίμα , Αλέξη Παπαχελά , Τάσου Τέλλογλου. Οι περισσότερες από αυτές τις εκπομπές βραβεύονταν κάθε χρόνο στα τηλεοπτικά βραβεία.

Δυο λόγια για τον Ζαχαρία Μουτούκια
Γιος πολιτικών προσφύγων . Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή ακούγοντας ιστορίες για την Ικαρία από την μητέρα του.Πολιτικοποιείται σε νεαρή ηλικία ενάντια στα στρατιωτικά πραξικοπήματα της Αργεντινής. Συλλαμβάνεται , βασανίζεται και γλυτώνει από βέβαιο θάνατο.Μπαρκάρει ναύτης σε Ελληνικά πλοία και καταφέρνει να επισκεφτεί την μητέρα του στην Ικαρία.Επιστρέφει στην Αργεντινή , τελειώνει τις σπουδές του στην Ιστορία και καταλήγει στη Γαλλία , καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Παρισίου.

The post Προβολή της ταινίας “Tαξίδι στην Ικαρία, Ουτοπία;” του Χανιώτη σκηνοθέτη Μανώλη Παπαδάκη στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα